Innholdstype

Årstall

Kategorier

Skribenter

Tags

Sorter på
Bjørnar Moxnes, partiet Rødt
Bård Larsen

Hva så om Rødt fryser ut de verste?

Etter invasjonen av Ukraina har nettstedet til Rødt-medlem Pål Steigan kommet i kraftig søkelys. Oppmerksomheten rundt Steigan og kompanis ganske utilslørte støtte til Putin og Russland har blitt for kraftig kost for Rødt.
Norsk politikkPolitikk og samfunn
Hestesko
Theodor Barndon Helland

Rødt, Frp og hesteskoteorien

Så langt har vi i Norge vært heldige ved at Fremskrittspartiet har fungert som en trykkventil mot ytre høyre. Derfor er ingen tjent med at partiet forsøker å utkonkurrere Rødt når det kommer til populistiske forslag. Nå for tiden skal det dessuten godt gjøres.
Norsk politikkPopulisme
Revolusjon Rødt
Bård Larsen

De velvillige

Unnfallenheten for Rødts idégrunnlag bidrar til en svekkelse av vår demokratiske beredskap.
Norsk politikkPolitikk og samfunnKommunisme
folk
Sondre Hansmark

Gatas makt

Det virker som om det er årevis siden Senterpartiet var et lite bondeparti og Rødt et sært prosjekt for marxist-leninister. De har mobilisert nye velgergrupper som ikke føler at politikken har sett dem.
Norsk politikkPolitikk og samfunnPopulisme
Strøm
Sondre Hansmark

Rødt og Frp ønsker en makspris på strøm. Det kan gi oss en strømkrise.

Kraftsystemer er komplekse greier. Det tåler ikke lite gjennomtenkte løsninger.
ØkonomiØkonomiske systemerKlima og miljø
Gard Løken Frøvoll

Rødts gode intensjoner

"Rødt er for uærlig i omgangen med sin egen ideologi. For selv gode intensjoner kan brolegge veien til helvete", skriver Gard Løken Frøvoll.
DemokratiDemokrati og rettigheterAndre ideologierPopulisme
Gard Løken Frøvoll

Kommunisme uten støtte

Få av Rødts velgere er ideologiske kommunister. De er bare misfornøyde med det etablerte. 
IdeerDemokrati og rettigheterKommunisme
Mats Kirkebirkeland

Revolusjon med Rødts skolepolitikk?

"Det er uansett ingen tvil om at Rødt har en svært radikal skolepolitikk – som er godt begrunnet og som delvis har støtte i forskningen, hvis man vurderer hvert forslag for seg. Det innebærer neppe en revolusjon i ordets rette forstand. Men det ville være en skolepolitisk revolusjon."
Skolepolitikk
Bård Larsen

Rødt sier det selv: Revolusjon!

Rødt er selverklærte revolusjonære – nevnt 14 ganger i inneværende prinsipprogram – noe som for Rødt er selve bunnplanken i det å skille seg ut i den norske, venstreradikale faunaen.
DemokratiDemokrati og rettigheterKommunisme
Kristin Clemet

Civita og de autoritære

"Alt i alt er det nok en ganske fin balanse i det vi så langt har gjort, ikke minst takket være arbeidene til min kollega Bård Larsen."
DemokratiDemokrati og rettigheter
Gard Løken Frøvoll

Vedum avhengig av Rødt og MDG

"Marginene rundt sperregrensen er små. Faller Rødt eller MDG under, samtidig som senterpartister får kalde føtter, kan valgdagen bli riktig så spennende," skriver Gard Løken Frøvoll.
Norsk politikkPolitikk og samfunn
Kristin Clemet

Dagsavisens uutholdelige letthet

"Det er feil at jeg og mine kolleger kritiserer Rødts prinsipprogram bare fordi ordet «kommunisme» står i programmet", skriver Kristin Clemet.
Norsk politikkDemokrati og rettigheter
Bård Larsen

Rødt og revolusjon i et liberalt demokrati

"Sett i lys av dette er det forbløffende naivt at mange på venstresiden er så raske med å «tilgi» Rødt og ønske dem velkommen inn i varmen. Det skulle altså gå syv år fra å erklære statskupp til å bli helt vanlige venstresosialdemokrater. Dette mens Vårt Land altså mener at Rødt er et mer normalt parti enn Frp"
DemokratiDemokrati og rettigheterKommunisme
Kristin Clemet

Utrolige holdninger i Vårt Land

"I Fremskrittspartiets program står det ingen verdens ting som kan minne om revolusjon. Partiet plasserer seg godt innenfor det liberale demokratiet. Vårt Lands kommentator mener likevel at Rødt er et mer normalt politisk parti enn Fremskrittspartiet", skriver Kristin Clemet.
DemokratiDemokrati og rettigheter
Bård Larsen

Ta ansvar, Rødt

DemokratiDemokrati og rettigheter
Bård Larsen

Hva feiler det Rødt?

"Her ser vi altså ett mulig resultat når Mimirs kampfeller ikke kan lese kritisk. Det gir oss kanskje også et innblikk i hva som, blant mye annet rart, rører seg på grasrota i Rødt."
DemokratiNorsk politikkDemokrati og rettigheter
Kristin Clemet

Civitas virksomhet

Civita er en liberal tankesmie som forsøker å utvikle og formidle ideer og kunnskap på viktige samfunnsområder. Vi driver utredningsvirksomhet, kurs og seminarer, og vi har en lang rekke møter med debatt og dialog om spørsmål som er viktige for samfunnsutviklingen.
IdeerPolitikk og samfunn
Aslak Versto Storsletten

Suksessoppskriften som blir misforstått

Politikere fra Rødt sminker historien for å selge inn sine reaksjonære forestillinger.
Offentlig eierskapØkonomiNæringspolitikk
Aslak Versto Storsletten

Moxnes-profittering

Det blir ikke mer mangfold i barnehagesektoren med kommunisme, Rødt, skriver Aslak Versto Storsletten i VG.
VelferdsstatenPrivate i velferdenVelferdstjenester
Foto: Brage Aronsen
Steinar Juel

Rødt fortsetter å tåkelegge

Det mest overraskende med Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støres utsagn om at han står nærmere Høyre enn Rødt, er at så mange ble overrasket. Steinar Juel i Minerva.
Demokrati og rettigheter
Steinar Juel

Derfor viker Rødt unna å snakke om hva sosialisme er i praksis

"Det er to nærliggende forklaringer på hvorfor Rødt viker unna å snakke om hva sosialisme er i praksis: De vet ikke selv, noe sitatet over kan tyde på. Eller de vil ikke skremme bort velgere som sympatiserer med noen av de konkrete sakene de flagger i Stortinget."
Økonomi

Forvirret tøys fra Rødt

Når vi vet fra historien hvilke katastrofer ulike sosialistiske samfunnssystemer har ført til, bør det ikke være spesielt overraskende at de av oss som er opptatt av å forsvare det liberale demokratiet, ikke blir beroliget over Rødts forsøk på å (bort)forklare hva partiet står for.
Demokrati og rettigheter
Steinar Juel

Hvordan ser Rødts økonomiske system egentlig ut?

Jeg har mange spørsmål til partiet Rødt – men her er noe av de sentrale utfordringene som Rødt må kunne svare på.
Økonomi
Bård Larsen

Rødt vil rive ned det Arbeiderpartiet har stått så sentralt i å bygge opp

"Nå får vi det midt i fleisen. Etno-nasjonalismens tilbakekomst, kommunistene rører på seg. Begge i nye, trendy klær og med sukrede programmer. Det er mange som ikke kjenner det igjen." Bård Larsen hos Minerva.
Demokrati og rettigheter
Bård Larsen

Hvorfor skal vi egentlig bry oss om partiet Rødt?

"Kommunister har alltid hevdet at de er mer demokrater enn liberale demokrater. Men i effekt, når kommunister har overtatt makta - har resultatet uten unntak blitt sentralisert og voldelig statsmakt", skriver Bård Larsen.
Ideer
Kristin Clemet

Rødts prinsipprogram: Må holde seg med mer enn slagord

"«Rødt setter folkestyre over pengemakt», skriver Moxnes. Men når man har med så viktige ting å gjøre som vårt økonomiske system og demokratiet vårt, må man faktisk holde seg med mer enn slagord." Kristin Clemet i Dagbladet.
Ideer
Anne Siri Koksrud Bekkelund

Rødt utgjør jo selv en risiko

«Det er ikke risikofritt å starte privat barnehage i Norge», skriver Anne Siri Koksrud Bekkelund.
Uncategorized
Anne Siri Koksrud Bekkelund

Blodsugerne

Nå snakker Rødt om parasitter igjen. Er Raymond Johansen enig med sin samarbeidspartner? Anne Siri Koksrud Bekkelund på Minervanett.no.
Uncategorized
Torstein Ulserød

Samarbeid med Norges heteste kommunist

"I dekningen av Rødts forhandlinger med byrådspartiene i Oslo fremstilles det typisk som om vi her har å gjøre med et parti som bare kjemper enda litt hardere for mer penger til velferd enn de andre venstreside-partiene," skriver Torstein Ulserød i Aftenposten.
Ideer
Mathilde Fasting

Kommunisme på norsk?

"Det underliggende resonnementet bak kravet fra Rødt er at overskudd og profitt er bortkastede penger. At Rødt mener det, er kanskje ikke så underlig - men at Arbeiderpartiet og, for den sakens skyld, SV og MDG, skulle mene det, er oppsiktsvekkende," skriver Mathilde Fasting.
Økonomi
Bård Larsen

Sangen er stadig den samme

"Sist helg avholdt partiet Rødt landsmøte. Artisten Moddi underholdt unge og gamle revolusjonære. «Som å spille i kirka på julaften», sa han, og traff spikeren på hodet. For Rødt er mer å sammenligne med en menighet enn et relevant politisk parti", skriver Bård Larsen i VG.
DemokratiDemokrati og rettigheter
Bård Larsen

Demokrati: Et legitimt opprør

"At regjeringer trer av (altså ikke at den styrtes, men tar ansvar) ved langvarige og massive protester er ikke noe sært overhodet. Det skjer også i liberale demokratier. Noen ganger er det en statsleders plikt å tre tilbake for å skape ro, ikke minst når demonstranter blir myrdet av ordensmakten under dennes ledelse," skriver Bård Larsen i Klassekampen, i et svar til Torgeir Salih Holgersen i Rødt.
DemokratiDemokrati og rettigheter
Bård Larsen

Demokratiforståelse i Rødt

"«Det som bekymrer Civita, er at noen våger å forsvare demokratisk valgte regjeringer som ikke fører tilstrekkelig markedsliberal eller tilstrekkelig provestlig politikk», fortsetter Leraand. Men det er jo ikke det som bekymrer. Det som bekymrer er volden mot egen befolkning, mangelen på rettsstat, ytringsfrihet og galopperende korrupsjon og inflasjon," skriver Bård Larsen i Klassekampen.
DemokratiDemokrati og rettigheter
Bård Larsen

Politisk privatliv

"Etter selv å ha kommet i søkelyset er Rødt-leder Bjørnar Moxnes opptatt av at debatten om Rødst ”rikingsafari” ikke må bli personlig", skriver Bård Larsen på Minerva.
Økonomi