Hva betyr presidentvalget i USA for forholdet til EU?

Civitalunsj onsdag 4. november kl. 11.30

Europa har vært USAs nærmeste allierte siden slutten på den andre verdenskrig. Men de siste årene, og spesielt under president Donald Trump, har dette forholdet endret seg. USA ser også ut til å være mindre villig til å forplikte seg til internasjonale avtaler og et transnasjonalt samarbeid enn tidligere.

Hvordan vil dette påvirke utviklingen i det europeiske samarbeidet innen EU og hva vil det bety for Norges forhold til EU og til USA?

I panelet var: Kate Hansen Bundt, generalsekretær i Atlanterhavskomiteen, Ulf Sverdrup, direktør ved NUPI og Asle Toje, utenrikspolitisk forsker og kommentator.

Lunsjmøtet ble arramgert i samarbeid med Europabevegelsen.

Møtet foregikk uten publikum og ble streamet på denne nettsiden og på vår Facebookside.

Se video fra møtet her:

Støtt Civita

Civita er en liberal tankesmie som gjennom sitt arbeid skal bidra til økt forståelse og oppslutning om de verdiene som ligger til grunn for en fri økonomi, det sivile samfunn og styrket personlig ansvar. Civita er en ideell virksomhet. Vårt arbeid består av debattmøter, seminarer, publikasjoner, skolering og viktige innspill i samfunnsdebatten. Dette er gjort mulig ved hjelp av støtte fra private.

Ditt bidrag vil bidra til at Civita kan fortsette det viktige arbeidet med å formidle kunnskap og ideer som utvider rommet for politisk debatt.

GI DITT BIDRAG HER »