Internasjonalt

Kaotiske tilstander i Sverige?

De rødgrønne partiene fikk større oppslutning enn de borgerlige partiene, og dermed går Allianse-regjeringen av. Men de rødgrønne partiene fikk ikke større oppslutning enn i 2010, og de har ikke flertall, mens Sverigedemokratene var valgets store vinner og kommer i vippeposisjon. Hvilke konsekvenser får dette for regjeringsdannelsen, for svensk politikk og for svensk økonomi? Se video fra frokostmøtet her!

Publisert: 16. september 2014

Civita inviterte til frokostmøte på Café Christiania tirsdag 16. september.

Sverige får ny regjering. De rødgrønne partiene fikk større oppslutning enn de borgerlige partiene, og dermed går Allianse-regjeringen av. Men den rødgrønne seieren er problematisk: De rødgrønne partiene fikk ikke større oppslutning enn i 2010, og de har ikke flertall, mens Sverigedemokratene var valgets store vinner og kommer i vippeposisjon. Hvilke konsekvenser får dette for regjeringsdannelsen, for svensk politikk og for svensk økonomi?

Se video fra frokostmøtet med Vidar Helgesen, statsråd for EØS-saker og forholdet til EU og tidligere bosatt i Sverige, Marianne Marthinsen, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, og PJ Anders Linder, sjefredaktør og adm direktør i Axess.

Se innleggene her:

Se debatten her: