Innholdstype

Årstall

Kategorier

Skribenter

Tags

Sorter på
Haakon Riekeles

Legg ned rovviltnemndene!

"En av hensiktene bak lokale rovviltnemnder var å redusere konfliktnivået. Skarpe politiske skiller internt i nemndene og vedtak som hele tiden utfordrer grensene for nemndenes myndighet, bidrar de til det motsatte". Haakon Riekeles i Internrevisjonen i Aftenposten.
Institusjoner og forvaltning
Kristin Clemet

Hjem til jul

Det ville vært befriende med et parti som er positivt til at vi arbeider mindre hvis vi vil ha mer familietid. Men som samtidig sa at det har en pris. Kristin Clemet i Aftenposten.
Politikk og samfunn
Torstein Ulserød

Regjeringer bør ikke være familieforetak

14 av medlemmene i Solbergs skiftende regjeringsapparat er gift med hverandre. Så få er vi ikke i dette landet. Torstein Ulserød i Aftenposten:
Institusjoner og forvaltningDemokrati
Kristin Clemet

Velferdsinnovatørene

Forbud mot å ta ut profitt fra velferdstjenester kan føre til mindre innovasjon og mindre effektiv drift. Kristin Clemet i Aftenposten:
Private i velferdenØkonomi og velferd
Haakon Riekeles

Selg Equinor, ikke oljefondets energiaksjer

Rådet kan rette opp i problemer de borgerlige pleide å være opptatt av, men nå synes å ha glemt. Haakon Riekeles i Aftenposten.
Offentlig eierskapKlima og miljøNæringspolitikk
Haakon Riekeles

Hvis Regjeringen mener alvor med at vi trenger flere i jobb, er det på høy tid å se på studiestøtten

"Regjeringen er opptatt av at vi må jobbe mer. Likevel slipper studentene fri, mens gamle slitere må utsette pensjonen." Haakon Riekeles i internrevisjonen i Aftenposten.
Trygder og pensjonerUtdanning og forskningArbeid og sysselsetting
Anne Siri Koksrud Bekkelund

Akser og politikk

Anne Siri Koksrud Bekkelund med svarinnlegg til MDG i Aftenposten om at det er helt riktig at flere akser er viktige i politikken, men at i saken om private velferdsleverandører, kan den klassiske høyre-venstre-aksen være nyttig.
Norsk politikkPrivate i velferden
Anne Siri Koksrud Bekkelund

Narkotika er farlig – forbudsregimet er farligere

Avkriminalisering av narkotika er bra, men langt fra nok. Det er selve troen på at forbud er en god idé, som er feil. Anne Siri Koksrud Bekkelund i Internrevisjonen i Aftenposten.
Ruspolitikk
Kristin Clemet

Oljeinntektene og offentlig sektor

Kristin Clemet svarer Erik Hernæs i Aftenposten
Økonomisk politikkØkonomi og velferdFinanspolitikk
Kristin Clemet

Offentlig sektor eser ut

Offentlig sektor kan ikke være større enn at den er mulig å bære for det næringslivet som skaper de økonomiske verdiene. Kristin Clemet i Aftenposten.
Økonomisk politikkOffentlige utgifter
Anne Siri Koksrud Bekkelund

Formuesskatt er urettferdig, ufornuftig og en ulempe

Det hadde vært mye bedre å skattlegge utbytter som hentes ut av vellykkede startups, enn å kreve inn skatt lenge før suksessen er et faktum. Anne Siri Koksrud Bekkelund i Aftenposten.
Innovasjon og entreprenørskapFormuesskattSkatt og avgifter
Mathilde Fasting

Unge mennesker tror velferd er noe man får, ikke noe man må skape

Unge mennesker tror velferd er noe man får, ikke noe man må skape. Mathilde Fasting i Aftenposten.
NæringslivNæringspolitikkArbeid og sysselsetting
Sykelønn, sykepenger
Anne Siri Koksrud Bekkelund

Hør på ungdommen – kutt sykelønna

Det er en unnlatelsessynd at moderpartiene, med unntak av Venstre, ikke hører på dem som skal betale for velferdsstaten vår når oljeinntektene tar slutt. Anne Siri Koksrud Bekkelund i internrevisjonen i Aftenposten.
VelferdsstatenØkonomi og velferdVelferdstjenester
Kristin Clemet

Ja, vi elsker dette landet!

Når vi nå skal feire 17. mai, syns jeg vi skal gjøre det med glede og god samvittighet, skriver Kristin Clemet i Aftenposten.
DemokratiDemokrati og rettigheter
Anne Siri Koksrud Bekkelund

Fremskrittspartiet vil reforhandle deler av EØS-avtalen. Men det er svært naivt å tro at vi kan få en avtale som i sum er bedre enn dagens EØS-avtale.

I en tid der det har gått sport i å kritisere EØS-avtalen, burde vi heller feire at vi fikk en avtale som har vært svært god for Norge, skriver Anne Siri Koksrud Bekkelund i Internrevisjonen i Aftenposten.
EU og EØS
Iyad el-Baghdadi

Det står i Koranen…

Det er på tide at muslimer som tror på frihet, menneskerettigheter, rasjonalisme og humanisme blir like taleføre og effektive til å fremme sitt syn og nå frem til andre som de dogmatiske, illiberale ekstremistene er i dag. Iyad El-Baghdadi i Aftenposten.
MenneskerettigheterDemokrati og rettigheter
Lars Kolbeinstveit

Arbeiderpartiets «nye» næringspolitikk tyder på at Brundtlands industripolitikk er glemt

Arbeiderpartiets «nye» næringspolitikk tyder på at Brundtlands industripolitikk er glemt. Lars Gauden-Kolbeinstveit i Aftenposten.
Norsk politikkØkonomi og velferdNæringspolitikk
Steinar Juel

Sviktende faktasjekk av Aftenposten

Fakta er at det er feil at sysselsettingen er på det laveste nivået på tyve år. Det er svært enkelt å sjekke. Steinar Juel i Aftenposten meninger.
Økonomi og velferdArbeid og sysselsetting
Anne Siri Koksrud Bekkelund

Venstre skal ikke nå flertallet, men et solid mindretall

Venstre kan stå på barrikadene for det åpne fremfor det lukkede, det moderne fremfor det reaksjonære. Selv om det kan provosere flertallet i befolkningen, gir det mindretallet enda bedre grunn til å stemme på partiet. Anne Siri Koksrud Bekkelund i Internrevisjonen i Aftenposten.
IdeerNorsk politikkPolitikk og samfunn
Kristin Clemet

Støres analyse av høyrepopulismen holder ikke mål

I Aftenposten 18. april blir Jonas Gahr Støre intervjuet i anledning Arbeiderpartiets forestående landsmøte. Han har to lett forståelige budskap: Han ønsker å samarbeide med KrF, og han ønsker å bekjempe høyrepopulisme. Sammenkoblingen av disse to ønskene hviler imidlertid på en oppsiktsvekkende svak analyse, skriver Kristin Clemet i Aftenposten.
Norsk politikkPolitikk og samfunnPopulisme
Anne Siri Koksrud Bekkelund

Hvorfor vil Fagforbundet avvikle veldrevne velferdstilbud?

Innlegget fra leder i Fagforbundet Mette Nord (18/4) illustrerer godt forskjellen mellom oss som ønsker både ideelle og kommersielle alternativer i velferdstjenestene velkommen, og de som mener profittforbud er det "eneste fornuftige alternativet". Anne Siri Koksrud Bekkelund i Aftenposten.
VelferdsstatenPrivate i velferdenVelferdstjenester
Anne Siri Koksrud Bekkelund

Høyres nøling undergraver en effektiv og moderne narkotika­politikk

Høyre burde støtte Venstre og Arbeiderpartiets forslag om å tillate brukerne av dagens sprøyterom å røyke i stedet for å injisere heroin. Anne Siri Koksrud Bekkelund i internrevisjonen i Aftenposten.
Ruspolitikk
Kristin Clemet

Det er ikke kaos i norsk politikk

I Norge har vi fortsatt idylliske politiske forhold og en politisk situasjon som er temmelig stabil sammenlignet med de rystelsene enkelte andre land opplever. Kristin Clemet i Aftenposten.
DemokratiNorsk politikkPolitikk og samfunn
Anne Siri Koksrud Bekkelund

Hvor blir det av valgfriheten i kommunene?

For borgerlige anlagte velgere med tro på det private initiativ, konkurransens fordeler og enkeltmenneskets rett til å bestemme i sitt eget liv, må det være lov å spørre: Hvor blir det av valgfriheten? Anne Siri Koksrud Bekkelund i Aftenposten meninger.
Private i velferdenKonkurranseNæringspolitikk
Mathilde Fasting

Blåstrømpenes 8. mars

De nye kvinnekampsakene handler om hvordan vi skal komme videre i et samfunn som har full likestilling på papiret, gode velferdsordningene for familier, men som på mange områder likevel ikke kan sies å være likestilt. Mathilde Fasting i Aftenposten.
Likestilling og feminisme
Anne Siri Koksrud Bekkelund

Transportplan som sirkus og show

Nasjonal transport plan ser igjen ut til å ha blitt mer av en ønskeliste enn et reelt planleggingsverktøy. Det er synd. Anne Siri Koksrud Bekkelund i Aftenposten.
Offentlige utgifterØkonomi og velferd
Kristin Clemet

Den norske gullalderen er på hell. Det er igjen på tide med reform

Uten reformer stopper Norge. Kristin Clemet i Aftenposten.
Økonomisk politikkReformerØkonomi og velferd
Anne Siri Koksrud Bekkelund

Statsråder må ha god rolleforståelse, og de kan ikke hoppe inn i og ut av rollen.

Å hoppe ut og inn i rollen som statsråd. Anne Siri Koksrud Bekkelund i Aftenposten meninger:
Institusjoner og forvaltning
Kristin Clemet

Populisme og den norske debatten

Hvis Senterpartiet virkelig er redd for en mer polarisert debatt, vil jeg anbefale å kikke litt på deler av den retorikken partilederen nå bruker. Kristin Clemet svarer i Aftenposten.
Norsk politikkPopulisme
Anne Siri Koksrud Bekkelund

Budsjettforhandlingene kunne neppe startet verre

Når Venstres Sveinung Rotevatn driver politisk polemikk mot et budsjettforlik han nettopp har vært med på å inngå, er det ukledelig ansvarsfraskrivelse. Anne Siri Koksrud Bekkelund i Aftenposten meninger.
Norsk politikkFinanspolitikk
Kristin Clemet

Vi trenger kunnskap både i og om skolen

PISA måler ikke alt, men PISA er en viktig brikke i et stort puslespill som til sammen skal gi oss et godt bilde av norsk skole. Kristin Clemet i Aftenposten.
SkolepolitikkUtdanning og forskning
Bård Larsen

Fidel Castro – en grei nok diktator?

Cuba-romantikken har festet seg. Allerede har NRK kunnet melde at «frigjøringshelten» er død, uten å nevne ordet diktator. Bård Larsen i Aftenposten.
DemokratiInstitusjoner og forvaltningMenneskerettigheter
Anne Siri Koksrud Bekkelund

Regjeringen har latt en gyllen sjanse gå fra seg til å gjøre skattesystemet mer rettferdig

Regjeringen og støttepartiene kunne gitt skattesystemet en bedre fordelingsprofil og bedre miljøprofil, og dessuten lavere skattesats til alle. Anne Siri Koksrud Bekkelund i Aftenposten.
Økonomi og velferdSkatt og avgifter
velferd, gamlehjem, pleie
Kristin Clemet

Streikeretten i det offentlige bør begrenses

I offentlig sektor er det lite å tape, både for dem som streiker og for virksomheten. Borgerne og skattebetalerne derimot, taper på alle fronter. Kristin Clemet i Aftenposten.
ArbeidslivArbeid og sysselsetting