Internasjonalt

Diktator i forkledning

Hvor velfungerende er egentlig demokratiet i Venezuela? Chavez har blitt kritisert for å være en autoritær leder uten demokratisk sinnelag. Er Hugo Chavez et forbilde for fattigdomsbekjempelse, slik tilhengerne hans hevder, eller er han en diktator i demokratisk forkledning? Se video fra frokostmøte her.

Publisert: 11. januar 2013

«Commandante Hugo Chavez er ikke så mye forkledd som avkledd – en paranoid klovn og politisk bølle som har verdens nest største oljereserver å lage kvalm for. En bok i rett tid»Torgrim Eggen

Civita lanserte fredag 11. januar boken «Diktator i forkledning». I boken retter forfatter Kristian Tonning Riise sterk kritikk mot det udemokratiske sinnelaget til Hugo Chavez. Forfatteren av boka deltok på frokostmøte sammen med Benedicte Bull (1. amanuensis SUM, UiO), Vegard Bye (NUPI), og Leiv Marsteintredet (1. amanuensis, UiO).

Bull og Bye kritiserte boken for å være ensidig, og i for liten grad ta innover seg latin-amerikansk kontekst. Leiv Marsteintredet vektla at dagens Venezuela ikke ligger innenfor rammen av det liberale demokratiet, samtidig som Marsteintredet understreket at Chavez heller aldri hadde hatt som mål at Venezuela skulle være et liberalt demokrati.

Hør podcast fra møte.

Se innleggene fra frokostmøte:

Se debatten her: