Innholdstype

Årstall

Kategorier

Skribenter

Tags

Sorter på
Mathilde Fasting

Kjetil Alstadheim om Ukrainakrigen, EU og Jonas Gahr Støre

Hvor mye tid har eksterne kriser de to siste årene tatt av Støres tid? Hvordan klarer Støre å lede en regjering der synet på EU spriker så kraftig? Hør ny episode av Liberal halvtime.
Politikk og samfunn
suppe
Bård Larsen

Tynn suppe fra Erstad

Selv om Vårt Lands kommentator ønsker å tro det, er det neppe en ondsinnet svertekampanje fra Høyre som gjør at Jonas Gahr Støre ikke lykkes med å løfte Arbeiderpartiet.
Norsk politikkSosialisme og sosialdemokrati
Jonas Gahr Støre og Kjersti Stenseng, Arbeiderpartiet
Kristin Clemet

Kan Mette Frederiksen være en trøst for Jonas Gahr Støre?

De danske sosialdemokratene har delvis lyktes med å endre strategi. Kan Arbeiderpartiet greie det samme?
Sosialisme og sosialdemokrati
Gard Løken Frøvoll

Jonas Gahr Støre er rik. Og hva så?

Jeg håper vi fortsatt kan ta for gitt at partiledere motiveres av saker og ideer, fremfor egen personlige vinning. Arbeiderpartiet bør innse at Støres privatøkonomi verken er et argument for eller imot ham som statsminister, skriver Gard Løken Frøvoll i Minerva.
Norsk politikkPolitikk og samfunn
Gard Løken Frøvoll

La nå Støre være et menneske

 Dersom vi mener folket skal styre, kan vi ikke kreve at politikere er helt perfekte. Folk er ikke perfekte. Vi gjør alle feil, og Støres har vært veldig lite alvorlige. La oss være litt rause med hverandre.
Politikk og samfunn
Lars Kolbeinstveit

Å kalle «utgifter» for «investering» er en typisk politisk talemåte

"Jonas Gahr Støre må gjerne kalle offentlige utgifter til velferd for «investeringer». Men det er fortsatt utgifter." Lars Kolbeinstveit hos Minerva.
Økonomisk politikkOffentlige utgifter
Kristin Clemet

Faktisk.no om formuesskatten: Faktisk helt irrelevant

Kristin Clemet blogger.
FormuesskattSkatt og avgifter

Valgkampens første duell mellom Erna Solberg og Jonas Gahr Støre

Se video fra frokostmøtet her!
Norsk politikkPolitikk og samfunn
Steinar Juel

Sviktende faktasjekk av Aftenposten

Fakta er at det er feil at sysselsettingen er på det laveste nivået på tyve år. Det er svært enkelt å sjekke. Steinar Juel i Aftenposten meninger.
Økonomi og velferdArbeid og sysselsetting
Kristin Clemet

Støres analyse av høyrepopulismen holder ikke mål

I Aftenposten 18. april blir Jonas Gahr Støre intervjuet i anledning Arbeiderpartiets forestående landsmøte. Han har to lett forståelige budskap: Han ønsker å samarbeide med KrF, og han ønsker å bekjempe høyrepopulisme. Sammenkoblingen av disse to ønskene hviler imidlertid på en oppsiktsvekkende svak analyse, skriver Kristin Clemet i Aftenposten.
Norsk politikkPolitikk og samfunnPopulisme
Lars Kolbeinstveit

Unyansert om høyresidens økonomiske ansvarlighet

Jonas Gahr Støre har et par poenger når han i DN 10. desember skriver om høyresidens manglende økonomiske ansvarlighet, men han underkommuniserer hvor stor betydning det har for vår velstand at høyresidens ideer om økonomi har fått stort gjennomslag, skriver Lars Gauden-Kolbeinstveit i DN.
Økonomisk politikkFinanspolitikk
Haakon RiekelesSteinar Juel

Skattelettelser og arbeidsplasser

Ifølge Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre er det mer effektivt å bruke budsjettpenger på kjøp av varer og tjenester enn skattekutt i kampen mot arbeidsledigheten. Dette gir ikke et riktig bilde, skriver Steinar Juel og Haakon Riekeles i Dagens Næringsliv.
Økonomisk politikkOffentlige utgifterØkonomi og velferdFinanspolitikkSkatt og avgifterArbeid og sysselsetting

Statsminister møter statsministerkandidat: Hva vil de med Norge?

Hva vil de med Norge? Statsminister Erna Solberg (H), og leder for Arbeiderpartiet, Jonas Gahr Støre, innledet. Se video fra frokostmøtet her.
Norsk politikkPolitikk og samfunn
Mathilde Fasting

Hva Kleven sa og hva Støre skriver

"På lengre sikt vil Støre ha en mer aktiv næringspolitikk. Her er det greit å minne om hva Kåre Willoch sa på Civitas frokostmøte 1.10: "Når politikere vil bestemme hva vi skal leve av i fremtiden, så tar de alltid feil. Andre tar også feil, men ikke så feil som politikerne."", blogger Mathilde Fasting.
FormuesskattNæringslivNæringspolitikk
Paul Joakim Sandøy

Konservative Støre

"Er Jonas Gahr Støre konservativ? Kanskje. Og i hvert fall når han er på sitt beste," skriver Paul Joakim Sandøy hos Minerva.
KonservatismeNorsk politikkSosialisme og sosialdemokrati

Er det grenser for EU?

Demokrati og rettigheter
Kristin Clemet

Støres brygge

"La oss holde oss til politikken i den tiden som er igjen av valgkampen - og reservere skandaleoppslagene til de virkelige skandalene," skriver Kristin Clemet.
Ideer
Kristin Clemet

Jensen vs Støre: Interessant og selsom duell om de store pengene

"De siste 10 årene har 8 milliarder gått til å redusere skatt, 104 milliarder til å øke offentlige utgifter." Kristin Clemet blogger:
Økonomisk politikkOffentlige utgifterØkonomi og velferdSkatt og avgifter
Kristin Clemet

Anundsen, Støre og mediene

"Blir Anders Anundsen og Jonas Gahr Støre forskjellsbehandlet av mediene, eller er det en annen god forklaring?" Kristin Clemet blogger.
Institusjoner og forvaltningMedia
Kristin Clemet

Arbeiderpartiets nye kurs

"Høyre og Arbeiderpartiet har lenge konkurrert om visse velgeres gunst. De moderate, som bl.a. er opptatt av stø kurs og "orden i sysakene", har kunnet velge Arbeiderpartiet fremfor Høyre, fordi de da slapp "borgerlig kaos", samtidig som de fikk trygg økonomisk styring. Det var kanskje kjedelig, men det var stø kurs. Støres kurs er kanskje mer spennende for noen, men den virker ikke like stø," skriver Kristin Clemet.
Norsk politikkPolitikk og samfunn
Kristin Clemet

Om å love å gjøre ingenting

"Politikerne debatterer ikke mulige løsninger på hva som skal til for å gjøre velferdsstaten "bærekraftig i en ny økonomisk virkelighet". Det de debatterer, er hvem som er flinkest til å garantere at man ikke skal gjøre noe", blogger Kristin Clemet.
VelferdsstatenØkonomi og velferdVelferdsstatens bærekraft