Foto: CF-Wesenberg/kolonihaven.no
Politikk og samfunn

Kristin Clemet trekker seg som leder av Civita

Kristin Clemet går av som tankesmiesjef etter opplysninger om at hennes mann har eid aksjer i Civita AS.

Publisert: 1. april 2024

Denne artikkelen er en aprilsnarr, lagt ut i anledning dagen 1. april.


Kristin Clemet har i dag meddelt styret og ansatte om at hun trekker seg som leder av tankesmien Civita. I meddelelsen gir Clemet opplysninger om at hennes ektemann, Michael Tetzschner, har eid aksjer i Civita AS.

  • Da jeg fikk vite at min ektemann har kjøpt og solgt aksjer i Civita gjennom flere år uten at jeg har visst om det, ga jeg umiddelbart beskjed til styreleder i Civita om at jeg velger å trekke meg, uttaler Kristin Clemet.

Kristin Clemet kan ikke utelukke at hun, som leder i Civita, kan å ha blitt påvirket av sin ektemanns meninger om norsk politikk generelt og om Civita spesielt.

Styreleder i Civita, Anniken Hauglie, understreker at Kristin Clemet har vært uvitende inhabil som leder i Civita.

  • Kristin Clemet ga umiddelbart beskjed om at hun, som følge av ektemannens aksjehandler i Civita AS, kan ha vært uvitende inhabil som leder av Civita. Et samlet styre ble derfor enig om at det beste for Civita er at Clemet tar ansvar og trekker seg som leder, uttaler Anniken Hauglie.

Styret i Civita vil takke Kristin Clemet for innsatsen som leder for Civita siden 2006, og ønsker henne lykke til med nye prosjekter.

  • Etter nesten 20 år som leder av Civita, og med en alder som nærmer seg pensjonsalderen på 67 år, hadde jeg, uavhengig av denne saken, tenkt at det var på tide å slippe nye krefter til i Civita. Nå får jeg mer tid til hus og hage, men jeg kommer også til å fortsette å engasjere meg i norsk politikk, blant annet som leder av den nyopprettede Tankesmien Senter for kortsiktig politikk, sier Kristin Clemet.

Ny midlertidig leder i Civita er Eirik Løkke, som inntil nylig har vært rådgiver og USA-ekspert i Civita.

  • Alle ansatte i Civita er naturlig nok sjokkerte over nyheten som er blitt meddelt oss i dag. Men vi er alle klare for ny innsats for økt kunnskap og oppslutning om liberale verdier, institusjoner og løsninger, herunder arbeid for å hindre gjenvalg av Trump som amerikansk president og gradvis få fjernet formueskatten på arbeidende kapital, uttaler Eirik Løkke.

Ytterligere spørsmål om saken til Kristin Clemet bes rettet til advokat John Christian Elden, Elden Advokatfirma AS.

Spørsmål om Civita kan rettes til kommunikasjonssjef, Therese Thomassen.

Denne artikkelen er en aprilsnarr, lagt ut i anledning dagen 1. april.