Skjalg Stokke Hougen

Rådgiver

Skjalg Stokke Hougen jobber deltid som rådgiver i Civita mens han fullfører en mastergrad i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo. Skjalg har også en bachelorgrad i offentlig administrasjon og ledelse ved UiO. I Civita jobber han blant annet med europeisk politikk, ideologi og sikkerhetspolitikk. Skjalg er alumni hos tenketanken PSSI i Tsjekkia, ved deres NATO-akademi. Han var tidligere utplassert i praksis hos Civita fra masterprogrammet i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo, våren 2022.

Skrevet av Skjalg

Skjalg Stokke Hougen

Hva gjør Senterpartiet for distriktskommuner som Ullensvang?

Den vanlige oppfatningen om at Senterpartiet er distriktenes parti stemmer ikke. Vi må skille mellom bønder og distrikter.
ØkonomiNæringspolitikk
norge hardanger
Skjalg Stokke Hougen

Burde norske kommuner ha mer makt?

Hvis kommuner, som Bø i Vesterålen, skal ha mulighet til å bli like attraktive som mer sentrale kommuner, burde de ha større frihet til å velge virkemidler selv.
ØkonomiNæringspolitikk
distriktene
Skjalg Stokke Hougen

Er Senterpartiet distriktsfiendtlig?

Den vanlige oppfatningen om at Senterpartiet er distriktenes parti, stemmer ikke på alle områder. I hvert fall ikke hvis vi ser på hva som skaper levende lokalsamfunn.
NæringslivØkonomiNæringspolitikk
Kleven skipsverf, ulsteinvik, Norge
Skjalg Stokke Hougen

Tiltak for et levende næringsliv i norske kommuner

Norge er helt avhengig av et levende næringsliv som bidrar til økt verdiskaping. Kan vi forvente at kommuner skaper vilkår for vekst, hvis staten ikke legger opp til at de kan gjøre det?
NæringslivNæringspolitikk
personvern
Skjalg Stokke Hougen

Kan kunstig intelligens være kommunistisk?

Open AIs nye chatbot er ikke laget for å svare på faktaspørsmål. Derfor burde den ikke brukes til det.
Politikk og samfunnMedia
Skjalg Stokke Hougen

Zelenskyj, Volodymyr: A Message from Ukraine: Speeches, 2019-2022

A Message from Ukraine er en tankevekkende bok. Gjennom utdrag fra 16 av Volodymyr Zelenskyjs viktigste taler, ifølge ham selv, møter vi den nye ukrainske sjelen.