Giganten Kina – et overblikk

Mange spår at Kina om kort tid vil bli verdens største økonomi. Kommunistpartiet styrer med hard hånd, men landet er også innrettet med en viss grad av frie markeder. Kan vi forvente demokratiske forandringer i Kina, eller vil landet forbli like autoritært? Vi ser på forholdet mellom individ og stat, menneskerettighetssituasjonen, ettervirkningen av fredsprisen til Liu Xiaobo, samt Kinas forhold til resten av verden.

Se film fra frokostmøtet med Erik Solheim, leder av OECDs utviklingskomité og tidligere utviklingsminister, Mette Halskov Hansen, professor i Kina-studier ved Institutt for kulturstudier og orientalske språk, Universitetet i Oslo, Kristoffer Rønneberg, journalist i Aftenposten og Jo Inge Bekkevold, leder for Senter for asiatiske sikkerhetsstudier ved Institutt for forsvarsstudier.

 

Hør podcast fra møte.

 

Se innleggene her:

Se debatten her:

 

 

Støtt Civita

Civita er en liberal tankesmie som gjennom sitt arbeid skal bidra til økt forståelse og oppslutning om de verdiene som ligger til grunn for en fri økonomi, det sivile samfunn og styrket personlig ansvar. Civita er en ideell virksomhet. Vårt arbeid består av debattmøter, seminarer, publikasjoner, skolering og viktige innspill i samfunnsdebatten. Dette er gjort mulig ved hjelp av støtte fra private.

Ditt bidrag vil bidra til at Civita kan fortsette det viktige arbeidet med å formidle kunnskap og ideer som utvider rommet for politisk debatt.

GI DITT BIDRAG HER »