Forstå USA: Rasisme

Litteraturhuset i Bergen og Civita inviterte til debattmøte 

lørdag 6. oktober 

Hvilken rolle spiller den såkalte «hvit-makt bevegelsen» i USA? Sommeren 2017 ble verdens oppmerksomhet rettet mot Charlottsville, Virginia, da hvite nasjonalister organiserte en av de største rasistiske massemønstringer i nyere tid. Trump fikk kritikk for ikke å ta klar avstand. Hvilket forhold er det mellom Trump og hvite nasjonalister? Og kan hvite nasjonalister på sikt utgjøre en reell politisk maktfaktor i USA?

Vegard Tenold Aase er aktuell med boken Everything You Love Will Burn, som gir et innblikk i hvit-makt bevegelsen i USA. Aase ble intervjuet av historiker og rådgiver i tankesmien Civita, Eirik Løkke.

Møte fant sted på Litteraturhuset i Bergen, Østre Skostredet 5-7.

 

Støtt Civita

Civita er en liberal tankesmie som gjennom sitt arbeid skal bidra til økt forståelse og oppslutning om de verdiene som ligger til grunn for en fri økonomi, det sivile samfunn og styrket personlig ansvar. Civita er en ideell virksomhet. Vårt arbeid består av debattmøter, seminarer, publikasjoner, skolering og viktige innspill i samfunnsdebatten. Dette er gjort mulig ved hjelp av støtte fra private.

Ditt bidrag vil bidra til at Civita kan fortsette det viktige arbeidet med å formidle kunnskap og ideer som utvider rommet for politisk debatt.

GI DITT BIDRAG HER »