Demokrati og rettigheter

Demokratiets fremtid i Russland

Putins Russland er en utfordring for demokratiforkjempere, hvor regimekritikk medfører fare for represalier. Alt tyder på at presidentvalget 4.mars vil gi Putin en ny periode som president. Men opinionen er i sterk bevegelse og Russland er kanskje på vei mot et paradigmeskifte. Hva er muligheten for demokratiske endringer i Russland? Se Civita-TV fra frokostmøtet med de to fremtredende regimekritikerne, Boris Nemtsov og Andrei Piontkovsky.

Publisert: 1. mars 2012

Putins Russland er en utfordring for demokratiforkjempere, hvor regimekritikk medfører fare for represalier. Alt tyder på at presidentvalget 4. mars vil gi Putin en ny periode som president.

Men opinionen er i sterk bevegelse og Russland er kanskje på vei mot et paradigmeskifte. Hva er muligheten for demokratiske endringer i Russland?

Se Civita-TV fra frokostmøtet med de to fremtredende regimekritikerne, Boris Nemtsov og Andrei Piontkovsky.

Nemtsov er russisk politiker, tidligere visestatsminister i Russland fra 1997-98 og en av lederne for partiet Folkets Frihet (PARNAS). Piontkovsky er senior fellow ved det russiske Vitenskapsakademiet i Moskva, anerkjent politisk analytiker og forfatter.

Frokostmøtet var i samarbeid med Chechnya Peace Forum.

Se innleggene her:

Se debatten her: