Innholdstype

Årstall

Kategorier

Skribenter

Tags

Sorter på
Eirik Løkke

Nei, Trump har ikke plutselig blitt en statsmann

"Det eneste vi vet sikkert med Trump er at han er fullstendig uforutsigbar. Deri ligger også den store bekymringen," skriver Eirik Løkke.
InternasjonaltUSA
Bård Larsen

Et helvetes problem

For oss som lever beskyttede liv, fremstår total ødeleggelse som noe litterært og episk i all dets vanvidd. Bård Larsen i VG.
MenneskerettigheterDemokrati og rettigheter
Bård Larsen

Maktens tragiske dilemma

"Det er gode grunner til å intervenere militært mot den såkalte Islamske staten (IS). Det mest åpenbare er det folkerettslige prinsippet om at det internasjonale samfunn er pliktet til å handle under folkemord, forbrytelser mot menneskeheten og krigsforbrytelser", skriver Bård Larsen i VG.
InternasjonaltForsvar og sikkerhet
Bård Larsen

IS: Et globalt ansvar

"NSF bør være ærlige og erkjenne sin posisjon, som i praksis betyr at av to onder, militær bistand eller ikke (og her er fred intet alternativ) velger de å la kurderne kjempe på egenhånd. Med NSFs oppskrift vil Kobane falle og Kurdistan lide," skriver Bård Larsen i VG.
InternasjonaltForsvar og sikkerhet
Bård Larsen

Om postulater og bomber

"Det er fint nok å demonstrere mot IS, men å stoppe IS er altså en helt annen og langt mer ubehagelig affære, som fordrer en vanskeligere moralsk avveining enn selvfølgelige postulater om IS' grusomhet. En får inntrykk av en manifestasjon som gjør det enklere for de som er til stede kunne leve med slakteriet slik det utvikler seg," skriver Bård Larsen i VG.
InternasjonaltForsvar og sikkerhet
Bård Larsen

Syria: Damned if you do, damned if you don’t

"Det er vanskelig å forestille seg at ikke Nato på et eller annet tidspunkt går til bakkekrig mot IS. Like vanskelig som å forestille seg at IS skal implodere i nær fremtid. I mellomtiden vil de kunne gjøre stor skade og føre til menneskelig lidelse i regionen som ikke har sitt sidestykke på denne siden av andre verdenskrig," skriver Bård Larsen hos Minerva.
InternasjonaltForsvar og sikkerhet

Trusselen fra jihadismen

Civita inviterer til frokostmøte på Café Christiania onsdag 3. september kl. 8.00-9.30. Vi ser på situasjonen i regionen og på USAs rolle og muligheter i konflikten, og vi spør hvordan Norge kan bidra til å nedkjempe IS i Syria og Irak. Representerer norske jihadister en klar trussel mot det norske samfunnet, og hvordan er den norske beredskapen?
TerrorismeForsvarspolitikkForsvar og sikkerhet
Bård Larsen

Om armenere og hårda bud for kristne i den muslimske verden

"24. april er minnedagen for det armenske folkemordet. Neste år er det hundreårsmarkering. I de syriske byene Aleppo og Kessab snakkes det om at folkemordet fra 1915 er i ferd med å gjenta seg," skriver Bård Larsen hos Minerva.
MenneskerettigheterTotalitære og autoritære regimer
Bård Larsen

Fredsprisen: Kjedelig og feilslått

"Kan man lese dagens fredsprisutdeling som et klapp på skulderen til verdenssamfunnets innsats for fred og sikkerhet i Syria? Antagelig. Men er det egentlig noe å være stolt av?" Bård Larsen skriver om fredsprisen på Minerva Nett.
Internasjonale institusjonerForsvar og sikkerhet
Torstein Ulserød

Syria: Det utilstrekkelige FN-sporet

"Hvis det er slik at Regjeringen i en gitt situasjon faktisk kan støtte militær maktbruk uten et FN-mandat, bør Eide og Stoltenberg innrømme det. Mantraet om det ufeilbarlige ”FN-sporet” har fordummet norsk utenrikspolitisk debatt lenge nok," skriver Torstein Ulserød hos Aftenposten.
UtenrikspolitikkInternasjonale institusjoner
Bård Larsen

Norge bør støtte militær intervensjon i Syria

"Storbritannias utenriksminister William Hague mener det er mulig å intervenere mot bruk av kjemiske våpen i Syria uten autorisasjon fra sikkerhetsrådet. Hague har rett. Vi er moralsk forpliktet til å bidra til å forhindre ytterligere grusomheter," skriver Bård Larsen hos Minerva.
UtenrikspolitikkInternasjonaltForsvar og sikkerhet
Kristin Clemet

Imponerende Italia

"Det er tydeligvis noe mer med Italia. De har åpenbart også en drivende dyktig kystvakt, et stort hjerterom og et sterkt sivilsamfunn som er villig til å hjelpe mennesker på flukt. Da det døde nesten 400 flyktninger utenfor øya Lampedusa i 2013, bestemte italienerne seg for gjennomføre en nasjonal sørgedag og lanserte deretter operasjonen Mare Nostrum," blogger Kristin Clemet.
InnvandringMigrasjonInnvandring og integrering