BOK: Arbeidets filosofi

– Å sette seg «hårete mål» har vært et motebegrep i norsk arbeidsliv siden Ingebrigt Steen Jensen begikk salgssuksessen «Ona fyr». Svendsen er en smartere fyr. I innledningen skriver han: «Jeg setter meg (..) det beskjedne mål å fremlegge noen perspektiver, fakta og forslag (…) Jeg håper i høyden å bidra til at leseren ser noen ting som ellers ville vært oversett, og tenker noen tanker som kunne forblitt utenkte.» Og det målet når Svendsen med «Arbeidets filosofi». Til gagns, skriver anmelder i Dagens Næringsliv Eva Grinde. Les hele anmeldelsen av boken i DN her.

Civitas filosof Lars Fr. H. Svendsen utforsker meningen med arbeid i Arbeidets filosofi, utgitt av Universitetsforlaget. Han gir en tankevekkende oversikt over klassiske og moderne arbeidsteorier og krydrer fremstillingen med populærkulturelle referanser og egne arbeidserfaringer fra rengjøring og sportsjournalistikk til filosofisk bestselgerforfatter.

Vi hører om arbeid som kilde til alt fra dyp personlig tilfredsstillelse til total kjedsomhet, om hva lønn egentlig betyr for oss, og hvordan det å bli ledet påvirker opplevelsen av jobben.

Arbeidslivet har endret seg enormt på kort tid, og vi må finne oss til rette i det på ny, hevder Svendsen. Han maner til forsiktighet i forhold til å skru forventningene til arbeidet for høyt opp, og advarer samtidig mot forestillingen om lykke som frihet fra arbeid. Selv om vi av og til er lei av jobben, ville mange bli desperate uten de rammer og det sosiale nettverk arbeidet bringer inn i livet vårt.

Se TV-intervju med Lars Fr. H. Svendsen om boken her: http://www.nrk.no/nett-tv/indeks/280070/

 

Boken kan bestilles på Universitetsforlagets nettsider.

Støtt Civita

Civita er en liberal tankesmie som gjennom sitt arbeid skal bidra til økt forståelse og oppslutning om de verdiene som ligger til grunn for en fri økonomi, det sivile samfunn og styrket personlig ansvar. Civita er en ideell virksomhet. Vårt arbeid består av debattmøter, seminarer, publikasjoner, skolering og viktige innspill i samfunnsdebatten. Dette er gjort mulig ved hjelp av støtte fra private.

Ditt bidrag vil bidra til at Civita kan fortsette det viktige arbeidet med å formidle kunnskap og ideer som utvider rommet for politisk debatt.

GI DITT BIDRAG HER »