Økonomi og velferd

Ikke gi opp globaliseringen

Kapitalismen og globaliseringen fungerer for tiden ikke slik de burde og slik de kan. Samtidig er fortsatt globalisering blant de viktigste midlene for å oppnå de globale målene vi har satt oss. Vi trenger riktig politikk for å utnytte den, skriver Peter Mandelson, tidligere næringsminister i Storbritannia, i Financial Times. Les også finansminster George Osbornes innlegg i samme debatt.

Publisert: 8. februar 2012

«Kapitalismen og globaliseringen fungerer for tiden ikke slik de burde og slik de kan. Samtidig er fortsatt globalisering blant de viktigste midlene for å oppnå de globale målene vi har satt oss. Vi trenger riktig politikk for å utnytte den,» skriver Peter Mandelson, tidligere næringsminister i Storbritannia, i Financial Times.

Les artikkelen her.

I samme debatt skriver nåværende finansminster George Osborne: «Problemet er tvil om hvorvidt staten kan gi innbyggerne stadig økende levestandard; om det kan holde løftet om at våre barn vil få det bedre enn oss selv. Jeg mener denne tvilen best møtes ikke ved å løpe vekk fra kapitalismen, men mot den.»

Osbornes innlegg leses her.