Økonomi og velferd

Storbritannia og EU

Statsminister David Cameron har lovet britene en folkeavstemming om medlemskapet i EU. Han ønsker å forhandle frem et mer konkurransedyktig, fleksibelt og demokratisk EU, men meningsmålinger antyder en betydelig EU-skepsis blant britiske velgere. Hvor står EU-debatten i Storbritannia, og hvordan ser britene for seg sin fremtidige rolle i Europa? Se video fra frokostmøtet her!

Publisert: 8. november 2013

Statsminister David Cameron har lovet britene en folkeavstemming om medlemskapet i EU, dersom de konservative får flertall ved valget i 2015. Han ønsker å forhandle frem et mer konkurransedyktig, fleksibelt og demokratisk EU, men meningsmålinger antyder en betydelig EU-skepsis blant britiske velgere. Hvor står EU-debatten i Storbritannia, og hvordan ser britene for seg sin fremtidige rolle i Europa?

Se video fra frokostmøtet fredag 8. november med den britiske ambassadøren til Norge, Ms. Jane Owen, postdoktor ved UiO og redaktør av British Politics Review, Øivind Bratberg, og leder av Europabevegelsen i Storbritannia, Petros Fassoulas.

Frokostmøtet ble arrangert i samarbeid med Den britiske ambassaden og Europabevegelsen.

Se innleggene her:

Se debatten her: