Økonomi og velferd

FROKOSTMØTE 27/10: Et bedre skattesystem?

Civita inviterer til frokostmøte på Cafè Christiania torsdag 27. oktober kl. 8.00-9.30. I panelet: Professor ved UiO, Frederik Zimmer, sjeføkonom i Sparebank 1 Gruppen, Elisabeth Holvik, investor og tidligere NHO-president Jens Ulltveit-Moe og ansvarlig redaktør og adm. direktør i E24 Per Valebrokk. Samfunnsøkonom i Civita, Villeman Vinje, presenterer en rapport om skattesystemet.

Publisert: 21. oktober 2011

Civita inviterer til frokostmøte på Cafè Christiania torsdag 27. oktober kl. 8.00-9.30

Skattesystemet er igjen oppe til debatt. Dagens system har store svakheter. Blant annet begunstiger det norske skattesystemet investeringer i eiendom på bekostning av andre, og kanskje mer produktive og vekstfremmende, investeringer. Dermed spiller det også en rolle i oppblåsingen av bobler i boligmarkedet.

Hva er løsningene for å skape et bedre skattesystem? Civita legger på møtet frem et forslag til et nytt skattesystem som styrker vekstevnen og robustheten til norsk økonomi, styrker konkurranseevnen til norske bedrifter, gir lavere rente og reduserer ubalansene i boligmarkedet. Er dette for godt til å være sant?

I panelet:

Professor ved UiO, Frederik Zimmer,  sjeføkonom i Sparebank 1 Gruppen, Elisabeth Holvik, investor og tidligere NHO-president Jens Ulltveit-Moe og ansvarlig redaktør og adm. direktør i E24 Per Valebrokk.

Samfunnsøknom i Civita, Villeman Vinje, presenterer Civitas rapport og forslag.

Det serveres frokost fra kl. 07.45, og det blir anledning til å stille spørsmål. Møtet finner sted på Café Christiania, Nedre Vollgt. 19, inngang i Stortingsgaten.

VELKOMMEN!

Påmelding her