Demokrati og rettigheter

Sharia og politikk

Den tradisjonelle oppfatningen i muslimske land har vært at religiøse bud skal inn i lovverket, men det gjaldt ikke for ikke-muslimske land, og det var før moderne demokratier og masseinnvandring. Er norske muslimers ideal ”Shariapartiet”, ”Muslimdemokratene” eller politikere som begrunner politiske standpunkter uten religion? Hvor bekymret bør vi være? Og kan norske sekulære muslimer bli en inspirasjon for politikere også i muslimske land? Se Civita-TV med Mohammad Usman Rana, Jan Arild Snoen, Nefise Özkal Lorentzen og Olav Elgvin.

Publisert: 2. juni 2011

Den tradisjonelle oppfatningen i muslimske land har vært at religiøse bud skal inn i lovverket, men det gjaldt ikke for ikke-muslimske land, og det var før moderne demokratier og masseinnvandring.

Er norske muslimers ideal ”Shariapartiet”, ”Muslimdemokratene” eller politikere som begrunner politiske standpunkter uten religion? Hvor bekymret bør vi være? Og kan norske sekulære muslimer bli en inspirasjon for politikere også i muslimske land?

Se Civita-TV med skribent, samfunnsdebattant og tidligere leder i Muslimsk Studentsamfunn Mohammad Usman Rana, skribent og journalist i Minerva Jan Arild Snoen, poet og filmskaper Nefise Özkal Lorentzen, som er aktuell med en triologi om Islam, og Olav Elgvin, som sluttfører en MA om politisk ideologi blant muslimske ledere i Norge og driver bloggen Muslimprosjektet.

Innlegg:

Debatt: