Clemets blogg
Demokrati og rettigheter

Stortingspresidenten vs. Sylvi Listhaug

Kristin Clemet blogger: Ifølge Andersen representerer Listhaug et demokratisk problem. Bakgrunnen er at Listhaug er ansatt i First House. Etter min mening er det helt uhørt at en stortingspresident uttrykker denne formen for mistillit til en stortingsrepresentant. Stortingsrepresentanter er valgt av oss, folket. Hvem vi velger har stortingspresidenten ingenting med.

Publisert: 18. september 2012

«Det er ubegripelig at ikke noen reagerer på stortingspresident Dag Terje Andersens uttalelser om den snart møtende varareprepresentanten til Stortinget, Sylvi Listhaug fra FrP.

Ifølge Andersen representerer Listhaug et «demokratisk problem», og han «liker dårlig» at Stortinget har fått en folkevalgt som henne. Bakgrunnen er at Listhaug er ansatt i First House, som tilhører en bransje stortingspresidenten åpenbart finner veldig problematisk.

Etter min mening er det helt uhørt at en stortingspresident uttrykker denne formen for mistillit til en stortingsrepresentant. Stortingsrepresentanter er ikke ansatte i en organisasjon som stortingspresidenten er sjef for – de er valgt av oss, folket. Hvem vi velger har stortingspresidenten ingenting med.»

Les hele Kristin Clemets blogginnlegg her.