Innholdstype

Årstall

Kategorier

Skribenter

Tags

Sorter på
Strømmast i snø
Gard Løken Frøvoll

Strømprisinntektene bør gå til skattelette

Det finnes bedre alternativer til regjeringens løsninger på strømkrisen, som å bruke pengene på effektivitetsfremmende skattelettelser.
Økonomi og velferdSkatt og avgifter
Anne Siri Koksrud Bekkelund

Regjeringen bør redusere skattefordelene for boligeierne

"Det er på høy tid at regjeringen gjør noe med skattefordelene for landets boligeiere. Det vil være god fordelingspolitikk, og dempe prisveksten", skriver politisk økonom i Civita, Anne Siri Koksrud Bekkelund i Aftenposten.
BoligpolitikkSkatt og avgifter

Økt BSU er ikke nødvendig

"Det er åpenbart fornuftig å spare til egen bolig, men staten bør ikke gi skattefradrag til alt som er fornuftig. Videre er det ikke spesielt rettferdig eller sosialt at de som leier bolig, indirekte subsidierer de som eier bolig. Er det rom for skattelettelser, bør lettelsene komme alle til gode," skriver Eirik Løkke i Aftenposten.
Økonomi og velferd
Marius Doksheim

Skattefradrag i hjemmet

"Den nye regjeringen vil utrede et skattefradrag for oppussing og reparasjoner av egen bolig. De fleste trekker frem reduksjonen i svart arbeid som hovedargumentet for å innføre et slikt fradrag, slik VG gjør på lederplass 9. oktober. En reduksjon i svart arbeid er sannsynlig og positivt, men er ikke den eneste eller den beste grunnen til at slikt fradrag bør innføres," skriver Marius Doksheim hos Minerva.
Økonomi og velferdPersonskattSkatt og avgifterArbeid og sysselsetting
Lars Kolbeinstveit

Skattefradrag for hjemmebaserte tjenester

"I Aftenposten kan man lese at det kun er FrP som vil innføre skattefradrag for vaskehjelp og oppussing i hjemmet. Bakgrunnen for at det har oppstått debatt om dette, er at svenskene har innført en slik ordning med betydelig suksess. Hovedpoenget med en slik innføring må være å få redusert bruken av svart arbeid," skriver Lars Gauden-Kolbeinstveit.
ArbeidslivSkatt og avgifterArbeid og sysselsetting
Anne Siri Koksrud Bekkelund

ARBEID: Fradrag for tjenester i hjemmet

"Debatten om skattefradrag for tjenester i hjemmet har allerede havnet i et blindspor. Partene ser ut til å ha glemt hva dette egentlig handler om: Flere jobber, regulerte arbeidsforhold, og gevinstene for alle parter ved spesialisering," skriver Anne Siri Koksrud i Dagbladet.
ArbeidslivØkonomi og velferdArbeid og sysselsetting
Kristin Clemet

TJENESTER: Hjelp i hjemmet – hva er galt med det?

ArbeidslivØkonomi og velferdArbeid og sysselsetting
Anne Siri Koksrud Bekkelund

NYTT CIVITA-NOTAT: Skattefradrag for tjenester i hjemmet

ArbeidslivØkonomi og velferdSkatt og avgifterArbeid og sysselsetting
Anne Siri Koksrud Bekkelund

Nr.6 2011: Skattefradrag for tjenester i hjemmet

Dette notatet viser de positive erfaringene med skattefradrag for tjenester i hjemmet i Sverige, og argumenterer for hvorfor det er en god idé å innføre en lignende ordning i Norge. Blant fordelene er at ordningen kan flytte svart arbeid til den regulerte økonomien, øke sysselsettingen, og særlig skape jobbmuligheter for de som ofte er utenfor arbeidslivet, samt gi bedre vilkår for å kombinere familie- og arbeidsliv.
Skatt og avgifterArbeid og sysselsetting