Ideer

Demokratiet og den politiske debatten

Vi er opptatt av at statsminister Stoltenberg må få rett i sine ønsker om at ugjerningene skal føre til mer åpenhet og mer demokrati. I respekt for de som er savnet eller døde må debatten fortsette. Her har vi samlet noe av det vi har lest de siste dagene, og som har fått oss til å tenke om hvordan demokratiet og den politiske debatten nå skal gjenopprettes og videreutvikles.

Publisert: 27. juli 2011

Terrorhandlingene i Oslo og på Utøya fremstår fortsatt som ubegripelige, noe de sannsynligvis vil gjøre i lang tid fremover. Fortsatt er det vanskelig å tenke på forklaringer eller fremtidens politiske debatt. Samtidig er vi opptatt av at statsminister Stoltenberg må få rett i sine ønsker om at ugjerningene skal føre til mer åpenhet og mer demokrati. I respekt for de som er savnet eller døde må debatten fortsette.

Her har vi samlet noe av det vi har lest de siste dagene. Vi er ikke nødvendigvis enige i alt, men det har fått oss til å tenke om hvordan demokratiet og den politiske debatten nå skal gjenopprettes og videreutvikles.

Naser Khader, medlem av det danske Folketinget for Det Konservative Folkeparti: ”Jeg foretrækker hård debattone frem for fysisk handling.”

Bjørn Stærk, blogger: ”On Bruce Bawer and Islam criticism after 22/7

Frank Rossavik, kommentator i BT: ”Når spillet starter igjen.

Nathalie Rothschild, kommentator i Spiked!: ”It’s not ‘naive’ to defend liberty

Boris Johnson, ordfører i London og kommentator i The Daily Telegraph: ”There is nothing to study in the mind of Norway’s mass killer

Anita Bay Bundegaard, kulturredaktør i Politiken: ”Samfundet efter Anders Behring Breivik

Brendan O’Neill, redaktør i Spiked!: ”Don’t turn Norway into Europe’s 11 September

Ross Douthat, kommentator i New York Times: ”A Right-Wing Monster

Christopher Hitchens, forfatter og kommentator i Slate: ”A Ridiculous Rapid Response

Pedro Carmona-Alvaréz i Bergens Tidende: ”Kjære alle sammen

Anbefal gjerne flere artikler i kommentarfeltet.