
Eirik Løkke
Rådgiver
Eirik Løkke jobber som rådgiver i Civita. Han er vert for Civitas ukentlige podcast, «Liberal halvtime», og forfatter av boken «Personvern etter Snowden. Privatliv i det digitale samfunn» (2016). Han har tidligere jobbet som digital rådgiver i UNICEF Norge og kampanjerådgiver i Høyre. Eirik er utdannet ved Universitetet i Bergen med fagene historie (master), sammenlignende politikk (bachelor) og delfag jus (EMK-Rett). Han har tidligere vært leder for Studentersamfunnet i Bergen og samfunnsredaktør for Studentradioen i Bergen. Eirik sitter i styret i NORAM – Norge-Amerika-foreningen og i Board of Trustees i Oslosenteret, samt i Utvidet råd i Studentersamfunnet i Bergen.
Skrevet av Eirik

Beevor, Antony: Russland. Revolusjon og borgerkrig 1917-1921
En historie om brutalitet.

Hvor aktiv bør staten være i næringspolitikken?
Hva innebærer en aktiv næringspolitikk? Og hvilke fordeler og ulemper har en aktiv stat? Hvordan skal forholdet mellom stat og marked håndteres fremover?
ØkonomiNæringspolitikk

En krig mot menneskenaturen kan ikke vinnes
Mange frykter at legalisering av narkotika vil føre til anarki. Sannheten er at det er forbudet som skaper lovløse tilstander.
Ruspolitikk

Hva skjer i 2023?
Blir det slutt på Ukraina-krigen i 2023? Hvilke andre hendelser vil prege 2023? Programlederne Mathilde Fasting og Eirik Løkke diskuterer det kommende året og hvordan det vil formes politisk.
Politikk og samfunn

Året da demokratiet slo tilbake!
Hva har amerikanske velgere, iranske kvinner og det ukrainske militæret til felles? De har på ulikt vis brukt året på å fremme liberale og demokratiske verdier.
DemokratiDemokrati og rettigheter

En kort oppsummering av 2022
Politikk og samfunnPublikasjoner fra Eirik

STORTINGET 2021–2025: Hvem skal styre landet?
Spiller det noen rolle hvilken bakgrunn stortingsrepresentantene har og kan det påvirke holdningene deres? I dette notatet har vi sett på de kandidatene som, ifølge gjennomsnittet på meningsmålingene i juni 2021, kommer til å utgjøre det nye Stortinget etter valget i september.
DemokratiInstitusjoner og forvaltningNorsk politikk

Er forholdet mellom PR og politikk et demokratisk problem?
I dette notatet drøftes forholdet mellom PR og politikk, lobbyisme og om PR-bransjen skiller seg vesentlig fra andre næringer. Notatet drøfter også hvorvidt det eksisterende regelverket er strengt nok.
DemokratiInstitusjoner og forvaltning

Hvem skal styre landet de neste fire årene?
Hvordan er aldersfordelingen? Hvordan er kjønnsbalansen? Hvor mange representanter kommer fra privat sektor, og hvor mange kommer fra offentlig sektor? Hvor utdannet er stortingsrepresentantene sammenlignet med befolkningen for øvrig?
Norsk politikkInstitusjoner og forvaltning

Medier og demokrati i populismens tidsalder – Et blikk på medieoffentligheten i etterkant av 2016-valget i USA
I dette notatet drøftes forholdet mellom medier og demokrati i populismens tidsalder.
DemokratiUSAPopulismeMedia

Personvern etter Snowden – Privatliv i det digitale samfunn
Hvordan kan vi balansere overvåkning og personvern i et liberalt samfunn? Og hvordan skal privatlivet sikres i møte med den nye digitale «overvåkningsøkonomien»?
Demokrati og rettigheterPersonvern

Nr. 30 2015: Offentlig sektor og stemmegivning
Siden 1970 har offentlig sektor vokst med 200 prosent. Hvordan ville Stortinget vært satt sammen hvis ansatte i offentlig sektor fikk bestemme? Last ned og les notatet her:
Institusjoner og forvaltningDemokrati

Nr. 1 2015: Narkotikapolitikken: Behov for nye ideer og bedre løsninger
Formålet med dette notatet er å se nærmere på begrunnelsen for, og virkningene av, forbudet mot narkotika. Sett i lys av de sentrale, myndighetsfastsatte målene innen rusfeltet, er det mye som tyder på at det strenge forbudsregimet i Norge er lite hensiktsmessig.
Ruspolitikk

Nr. 16 2014: Allianse-regjeringen i Sverige 2006-2014
Dette notatet sammenfatter de viktigste økonomiske resultatene etter Alliansens åtte år ved makten. Notatet ser blant annet på utviklingen på arbeidsmarkedet, økonomisk vekst, ulikhet og utviklingen i sosial tillit.
Internasjonalt