
Eirik Løkke
Rådgiver
Eirik Løkke jobber som rådgiver i Civita. Han er vert for Civitas ukentlige podcast, «Liberal halvtime», og forfatter av boken «Personvern etter Snowden. Privatliv i det digitale samfunn» (2016). Han har tidligere jobbet som digital rådgiver i UNICEF Norge og kampanjerådgiver i Høyre. Eirik er utdannet ved Universitetet i Bergen med fagene historie (master), sammenlignende politikk (bachelor) og delfag jus (EMK-Rett). Han har tidligere vært leder for Studentersamfunnet i Bergen og samfunnsredaktør for Studentradioen i Bergen. Eirik sitter i styret i NORAM – Norge-Amerika-foreningen og i Board of Trustees i Oslosenteret, samt i Utvidet råd i Studentersamfunnet i Bergen. Han er varamedlem av Personvernnenda og sitter i Jubileumskomiteen for ONS 50 års-markering.
Skrevet av Eirik

Dokka, Åste: Leve vanskeligere. En elendighetsteologi
Valget om å være kristen er ikke begrunnet i at det er lett, men at det er vanskelig.

Et forsvar for J.K. Rowling
Det er ikke spesielt vanskelig å forstå norske mediers beundring av Megan Phelps-Ropers podkast om forfatteren.
BioteknologiYtringsfrihet

Kalle Moene om den norske modellen
Hva kjennetegner den norske modellen? Hvor viktig er fagforeningene? Og hvor viktig er en velfungerende markedsøkonomi?
IdeerØkonomisk politikk

Når skal vi begynne å prioritere det viktigste først?
Om det blir en reell styrking av Forsvaret vil koke ned til et spørsmål om hvorvidt det er mulig å bevilge mindre penger til andre sektorer.
ForsvarspolitikkOffentlige utgifterØkonomiForsvar og sikkerhet

Biden burde ha gitt seg etter én periode
Biden kan både vinne og leve til han blir 87 år uten betydelige helseproblemer. Men hans beslutning om å søke gjenvalg skaper usikkerhet. Det er ikke bra for USA, og det er ikke bra for verden.
InternasjonaltUSA

Fakta og myter i kjønnsdebatten
Spørsmål om kjønn og kjønnsidentitet har blitt episenter i kulturkrigen. Hva er fakta, og hva er myter?
Ideer
Publikasjoner fra Eirik

STORTINGET 2021–2025: Hvem skal styre landet?
Spiller det noen rolle hvilken bakgrunn stortingsrepresentantene har og kan det påvirke holdningene deres? I dette notatet har vi sett på de kandidatene som, ifølge gjennomsnittet på meningsmålingene i juni 2021, kommer til å utgjøre det nye Stortinget etter valget i september.
DemokratiInstitusjoner og forvaltningNorsk politikk

Er forholdet mellom PR og politikk et demokratisk problem?
I dette notatet drøftes forholdet mellom PR og politikk, lobbyisme og om PR-bransjen skiller seg vesentlig fra andre næringer. Notatet drøfter også hvorvidt det eksisterende regelverket er strengt nok.
DemokratiInstitusjoner og forvaltning

Hvem skal styre landet de neste fire årene?
Hvordan er aldersfordelingen? Hvordan er kjønnsbalansen? Hvor mange representanter kommer fra privat sektor, og hvor mange kommer fra offentlig sektor? Hvor utdannet er stortingsrepresentantene sammenlignet med befolkningen for øvrig?
Institusjoner og forvaltningNorsk politikk

Medier og demokrati i populismens tidsalder – Et blikk på medieoffentligheten i etterkant av 2016-valget i USA
I dette notatet drøftes forholdet mellom medier og demokrati i populismens tidsalder.
DemokratiUSAPopulismeMedia

Personvern etter Snowden – Privatliv i det digitale samfunn
Hvordan kan vi balansere overvåkning og personvern i et liberalt samfunn? Og hvordan skal privatlivet sikres i møte med den nye digitale «overvåkningsøkonomien»?
Demokrati og rettigheterPersonvern

Nr. 30 2015: Offentlig sektor og stemmegivning
Siden 1970 har offentlig sektor vokst med 200 prosent. Hvordan ville Stortinget vært satt sammen hvis ansatte i offentlig sektor fikk bestemme? Last ned og les notatet her:
DemokratiInstitusjoner og forvaltning

Nr. 1 2015: Narkotikapolitikken: Behov for nye ideer og bedre løsninger
Formålet med dette notatet er å se nærmere på begrunnelsen for, og virkningene av, forbudet mot narkotika. Sett i lys av de sentrale, myndighetsfastsatte målene innen rusfeltet, er det mye som tyder på at det strenge forbudsregimet i Norge er lite hensiktsmessig.
Ruspolitikk

Nr. 16 2014: Allianse-regjeringen i Sverige 2006-2014
Dette notatet sammenfatter de viktigste økonomiske resultatene etter Alliansens åtte år ved makten. Notatet ser blant annet på utviklingen på arbeidsmarkedet, økonomisk vekst, ulikhet og utviklingen i sosial tillit.
Internasjonalt