Bjørn-Kristian Svendsrud

Tidligere medarbeider

Bjørn-Kristian Svendsrud arbeidet som jurist i Civita høsten 2020. Han har en master i rettsvitenskap fra Universitetet i Oslo, og har tidligere vært formann i Fremskrittspartiets Ungdom. I tillegg til å jobbe i Civita, har Svendsrud folkevalgte verv i Horten, Vestfold og Telemark for Fremskrittspartiet. Han er også vararepresentant til Stortinget for valgkrets Vestfold og jobber nå som fagsjef i Drivkraft Norge.

Skrevet av Bjørn-Kristian

Bjørn-Kristian Svendsrud

Kampen om de varme hendene

En sannsynlig konsekvens av rekommunaliseringspolitikken som føres i mange norske kommuner nå, er økte kommunale utgifter til pleie og omsorg, uten at man med sikkerhet kan si at dette øker kvaliteten, skriver Bjørn-Kristian Svendsrud i Nettavisen.
VelferdsstatenPrivate i velferdenVelferdstjenester
Hender og rose
Bjørn-Kristian Svendsrud

Kampen om de varme hendene

I de største byene, der de rødgrønne partiene styrer, reduseres nå antall kommersielle sykehjem. Arbeiderpartiet har gått til venstre, noe som gir rekommunaliseringspolitikken et nytt omfang. Hvordan vil det påvirke kvaliteten på velferdstjenestene, og hva er de økonomiske konsekvensene?
VelferdsstatenPrivate i velferden
Bjørn-Kristian Svendsrud

Effektiv bistand

De fleste land som mottok gavebistand fra Norge på 1970-tallet mottar bistand også i dag. Effekten av bistand er omstridt, men noe har vist seg å fungere, skriver Bjørn-Kristian Svendsrud i Verdidebatt.no.
Bistand og utviklingØkonomi og velferdGlobalisering
Bjørn-Kristian Svendsrud

Norsk alkoholpolitikk i et nøtteskall

Høye alkoholavgifter gir skyhøy handelslekkasje, og regjeringen foreslår ytterligere økning i alkoholavgiftene i statsbudsjettet for 2021. Finnes det politisk vilje til å gjøre endringer, skriver Bjørn-Kristian Svendsrud i Dagbladet.
AvgifterSkatt og avgifter
Bjørn-Kristian Svendsrud

Bør Vinmonopolet avvikles?

Kan liberalere forsvare et monopol? Og hvor viktig er alkoholavgiftene for Vinmonopolets fremtid? Hør ny episode av Liberal halvtime med Bjørn-Kristian Svendsrud, jurist i Civita.
Økonomi og velferdRuspolitikk
Bjørn-Kristian Svendsrud

Norsk alkoholpolitikk i et nøtteskall: Et markedsstyrt monopol underlagt høye avgifter

Dette notatet tar for seg to av de viktigste elementene i norsk alkoholpolitikk: Monopolordningen for omsetning av alkohol og konsekvensene av avgiftsnivået på alkoholholdige drikkevarer over 4,7 volumprosent.
AvgifterNæringspolitikkSkatt og avgifter