Hva skjedde med den arabiske våren?


Civitakveld tirsdag 25. august

I år er det 10 år siden den arabiske våren, der det var store demonstrasjoner i mange land og regimene i Tunisia, Egypt, Libya og Jemen ble styrtet. Med unntak av Tunisia, maktet ikke demonstrantene å få gjennom demokratiske endringer.

Hva gikk galt? Og hvilke muligheter har fremtidige demokratiske revolusjoner i Midtøsten?

Innleder var er forfatter, menneskerettighetsaktivist og Civita-tilknyttede Iyad El-Baghdadi.

Iyad var en av aktivistene som ledet an under den arabiske våren, med millioner av følgere på sosiale medier. Han flyktet fra De forente arabiske emirater og fikk asyl i Norge i 2015. I fjor kom han under PST-beskyttelse etter at CIA hadde advart ham mot trusler fra Saudi-Arabia. Iyad var en god venn av den drepte journalisten Jamal Khashoggi og hadde uttrykt seg kritisk om det saudi-arabiske regimet.

Med base i Norge har Iyad blitt en ledende talsperson for demokratiske endringer i den arabiske verden og publiserer regelmessig i internasjonale medier som Washington Post og New York Times.

På møtet delte Iyad sine tanker om den arabiske våren og fremtidsmulighetene for regionen. Samtalen ble ledet av Eirik Løkke fra Civita.

Møtet ble arrangert i samarbeid med Kåkå, og foregikk på engelsk uten publikum.
Møtet ble streamet på nettsidene til Kåkå og Civita, og på Facebook.

Se video fra møtet her:

 

Støtt Civita

Civita er en liberal tankesmie som gjennom sitt arbeid skal bidra til økt forståelse og oppslutning om de verdiene som ligger til grunn for en fri økonomi, det sivile samfunn og styrket personlig ansvar. Civita er en ideell virksomhet. Vårt arbeid består av debattmøter, seminarer, publikasjoner, skolering og viktige innspill i samfunnsdebatten. Dette er gjort mulig ved hjelp av støtte fra private.

Ditt bidrag vil bidra til at Civita kan fortsette det viktige arbeidet med å formidle kunnskap og ideer som utvider rommet for politisk debatt.

GI DITT BIDRAG HER »