Forenklede Amerika-bilder?

“Å elske eller hate et helt land eller folk er i seg selv ikke noe godt utgangspunkt for forståelse og innsikt”, skriver Jan Otto Johansen i en kommentar i dagens Aftenposten til den svært populære men dog ofte så unyanserte kritikken av USA og alt som er amerikansk.


”Det er mer debatt i Amerika enn mange europeere tror. USA er mindre ensrettet enn mange europeiske land. Nordmenn er mer konforme og forutsigbare enn amerikanerne”, fortsetter Johansen i sin kommentar. Civita deler Jan Otto Johansens oppfatning om behovet for et mer nyansert syn på Amerika. Nettopp derfor følger vi høstens presidentvalgkamp med jevnlige nyhetsbrev som analyserer debatten, kandidatene og forholdene som vil få betydning for utfallet av valget den 4. november. Registrer deg som mottager av Civitas nyhetsbrev og følg med. Arkivet over nyhetsbrev finner du på hjemmesiden.

Støtt Civita

Civita er en liberal tankesmie som gjennom sitt arbeid skal bidra til økt forståelse og oppslutning om de verdiene som ligger til grunn for en fri økonomi, det sivile samfunn og styrket personlig ansvar. Civita er en ideell virksomhet. Vårt arbeid består av debattmøter, seminarer, publikasjoner, skolering og viktige innspill i samfunnsdebatten. Dette er gjort mulig ved hjelp av støtte fra private.

Ditt bidrag vil bidra til at Civita kan fortsette det viktige arbeidet med å formidle kunnskap og ideer som utvider rommet for politisk debatt.

GI DITT BIDRAG HER »