6 apr
onsdag 6 april 2022 kl. 20:00

Skal Facebook definere ytringsfriheten i det 21. århundre?

Nytt møte i Ytringsfrihetsforum – et samarbeid mellom Human-Etisk Forbund og tankesmiene Civita og Agenda.

Sosiale medier har revolusjonert den offentlige debatten. Er det positivt eller negativt? Bør ytringer på Facebook sensureres av Facebook, eller trenger vi sterkere politisk regulering av Big Tech?

Hvordan bør samfunnet forholde seg til Facebook sin kolonisering av det offentlige ordskifte? Er det mulig å skape alternative plattformer for debatt?

Ingrid Stolpestad, politisk rådgiver i Amnesty International Norge, innleder om ytringsfrihet og menneskerettigheter i en digital kontekst.

For å diskutere utfordringene på Ytringsfrihetsforum kommer:

Hilde Nagell, rådgiver i Tankesmien Agenda. Nagell har en doktorgrad i statsvitenskap, og har jobbet mye med politisk filosofi, blant annet som gjesteforsker ved Princeton.

Torgeir Waterhouse, tidligere direktør for internett og nye medier i IKT-Norge. Han er en sentral aktør i debatten om IT-politiske spørsmål og har tidligere jobbet i Forbrukerrådet. I dag jobber han med IT-utfordringer fra bransjens ståsted.

Didrik Søderlind, livsynsrådgiver i Human-Etisk Forbund. Søderlind har bakgrunn som journalist, og har bred erfaring med nettdebatt.

Eirik Løkke, rådgiver i Civita leder samtalen.

Ytringsfrihetsforum er en plattform for å diskutere utfordringene for ytringsfriheten. For å diskutere dette inviterer vi ulike stemmer med ulike erfaringer og innfallsvinkler. Ytringsfrihetsforum er et samarbeid mellom Human-Etisk Forbund og tankesmiene Civita og Agenda.

Dette møtet arrangeres i samarbeid med Amnesty International.

Møtet arrangeres på Mesh i Møllergata 6, Oslo.

Arrangementet er gratis, og åpent for alle. Vi sender også direkte for deg som ikke har mulighet til å komme.

Påmelding på Facebook!

Velkommen!

Se video fra møtet her: