5 des
tirsdag 5 desember 2023 kl. 17:00

NOBEL PEACE TALKS: 3 TIMER OM IRAN

Journalist og forfatter Sevda Barazesh, og stortingspolitiker Mahmoud Farahmand, samtaler med Civitas Eirik Løkke om Irans historie fra 1979 og frem til i dag.

Velkommen til tre timer om Iran
tirsdag 5. desember kl. 17.00 – 20.00

10. desember deles Nobels Fredspris ut i Oslo Rådhus. Årets pris tildeles Narges Mohammadi for «hennes kamp mot undertrykking av kvinner i Iran og hennes kamp for menneskerettigheter og frihet for alle.» Men under den høytidelige seremonien mangler selve hovedpersonen. Hun sitter fengslet i Iran, dømt til sammen 31 år i fengsel og 154 piskeslag.

Hvorfor er det så farlig å være menneskerettighetsaktivist i Iran? Hvordan fungerer det undertrykkende regimet i landet og hva skjedde egentlig med det store opprøret i fjor høst?

For å finne svar på disse spørsmålene går vi tilbake i Irans historie med særlig vekt på revolusjonen i 1979 og snakker oss gjennom over 40 år med teokratisk styre, motstand og maktmisbruk.

Eirik Løkke fra Civita har med seg journalist og forfatter Sevda Barazdeh, som for tiden skriver bok om Irans nyere historie og demonstrasjonene i 2022, og stortingspolitiker Mahmoud Farahmand, som er født i Iran og flyktet til Norge da han var åtte år.

Påmelding hos Nobels Fredssenter.

Velkommen!

Nobel Peace Talks er en del av arrangementserien til Nobels Fredssenter Nobel Peace Talks, som tar opp temaer knyttet til Nobels Fredspris 2023 til Narges Mohammadi.