9 feb
fredag 9 februar 2018 kl. 00:00

Hvordan greier koalisjonsregjeringer å samarbeide?

Vi har nå gått fra en vanlig mindretallsregjering til en flertallsregjering til en mindretallsregjering med samarbeidsavtale til en ny mindretallsregjering. Hva skiller disse regjeringene? Blir det bedre eller dårligere styring? Hva er de ulike konstellasjonenes fordeler og ulemper?

Civita inviterer til frokostmøte på Café Christiania fredag 9. februar kl. 8.00 – 9.30.

Vi setter søkelyset på problemer og muligheter knyttet til koalisjonsregjeringer og samarbeidskonstellasjoner mellom regjering og partier på Stortinget. Vi har nå gått fra en vanlig mindretallsregjering til en flertallsregjering til en mindretallsregjering med samarbeidsavtale til en ny mindretallsregjering. Hva skiller disse regjeringene? Blir det bedre eller dårligere styring? Arbeider de likt eller forskjellig? Hva er de ulike konstellasjonenes fordeler og ulemper?

I panelet: Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, medlem av Jagland-, Stoltenberg I- og Stoltenberg II-regjeringene, Kristin Halvorsen, finansminister og kunnskapsminister i Stoltenberg II-regjeringen, Sigbjørn Aanes, inntil nylig statssekretær for statsminister Erna Solberg, og Kristoffer Kolltveit, førsteamanuensis i statsvitenskap ved OsloMet.

Det serveres frokost fra kl. 07.30, og det blir anledning til å stille spørsmål.

Møtet finner sted på Café Christiania, Nedre Vollgate 19, inngang i Stortingsgaten.

Møtet blir også streamet på våre hjemmesider.

Velkommen!