4 okt
mandag 4 oktober 2021 kl. 12:00

Hvordan forsvare ytringsfriheten i møte med den kinesiske trussel?

Se video fra første møtet i #Ytringsfrihetsforum med Glacier Kwong, politisk aktivist fra Hong Kong og Research Fellow ved Hong Kong Democracy Council in Washington DC, og Guri Melby, kunnskaps- og integreringsminister og leder i Venstre.

Lunsjmøte mandag 4. oktober kl. 12.00 

I de siste årene har Kina beveget seg i autoritær retning gjennom stadige angrep på ytringsfriheten. Særlig har regimet i Beijing slått hardt ned på demokratibevegelsen i Hong Kong, i form av sensur og brutal vold. Hva har skjedd med demokratibevegelsen i Hong Kong, og hvordan kan verden slå tilbake mot Kinas globale forsøk på å undertrykke ytringsfriheten?

I panelet var: Glacier Kwong, politisk aktivist fra Hong Kong og Research Fellow ved Hong Kong Democracy Council in Washington DC, og Guri Melby, kunnskaps- og integreringsminister og leder i Venstre.

Møtet ble avholdt på engelsk.

Dette møtet ble arrangert i samarbeid med Oslo Freedom Forum, Human-Etisk Forbund, Civita, Agenda og LIM, og er det første møtet i Ytringsfrihetsforum – et nytt forum som er dedikert til spørsmål knyttet til ytringsfrihetens vilkår og trusler mot frie ytringer.

Møtet ble sendt direkte på denne nettsiden, og i tillegg på YouTube og Facebook.