25 aug
tirsdag 25 august 2020 kl. 00:00

Hva skjedde med den arabiske våren?

Se live stream med forfatter og menneskerettighetsaktivist Iyad El-Baghdadi om den arabiske våren og fremtidsmulighetene for regionen.

Se live stream her:

Civitakveld tirsdag 25. august

kl. 19.30 – 20.30

I år er det 10 år siden den arabiske våren, der det var store demonstrasjoner i mange land og regimene i Tunisia, Egypt, Libya og Jemen ble styrtet. Med unntak av Tunisia, maktet ikke demonstrantene å få gjennom demokratiske endringer.

Hva gikk galt? Og hvilke muligheter har fremtidige demokratiske revolusjoner i Midtøsten?

Foto: Jean-Pierre Jans

Innleder er forfatter, menneskerettighetsaktivist og Civita-tilknyttede Iyad El-Baghdadi. Iyad var en av aktivistene som ledet an under den arabiske våren, med millioner av følgere på sosiale medier. Han flyktet fra De forente arabiske emirater og fikk asyl i Norge i 2015. I fjor kom han under PST-beskyttelse etter at CIA hadde advart ham mot trusler fra Saudi-Arabia. Iyad var en god venn av den drepte journalisten Jamal Khashoggi og hadde uttrykt seg kritisk om det saudi-arabiske regimet.

Med base i Norge har Iyad blitt en ledende talsperson for demokratiske endringer i den arabiske verden og publiserer regelmessig i internasjonale medier som Washington Post og New York Times.

På kveldens møte vil Iyad dele sine tanker om den arabiske våren og fremtidsmulighetene for regionen. Samtalen vil bli ledet av Eirik Løkke fra Civita.

Møtet arrangeres i samarbeid med Kåkå, og vil foregå på engelsk uten publikum.

Møtet streames på nettsidene til Kåkå og Civita, og på Facebook.

Det vil være mulig å stille spørsmål via Twitter med hashtag #civitakveld og i selve streamen på Facebook.

Melder du deg på under vil vi sende deg en reminder dagen før med linker til streamen.

Velkommen!