9 okt
onsdag 9 oktober 2019 kl. 00:00

Forskning i krise?

Civitafrokost onsdag 9. oktober: Hvordan staker vi ut en politisk retning midt i en vitenskapelig revolusjon? Hvordan utnytter vi best de nye mulighetene som åpne data og åpen forskning gir? Og hvordan sikrer vi at forskere og forskning vurderes på riktig måte i kampen om stillinger og finansiering?

Civitafrokost onsdag 9. oktober

kl. 08.00 – 09.15

Vi opplever en vitenskapelig revolusjon drevet fram av ny teknologi. Samtidig mener mange at forskningen er i krise. Det publiseres for mye, og mange forskningsresultater kan ikke repliseres. Forskere lar seg lure av røvertidsskrifter. Uhensiktsmessige mål på kvalitet styrer forskningen og forskernes karrierer.

Hvordan staker vi ut en politisk retning midt i en vitenskapelig revolusjon? Hvordan utnytter vi best de nye mulighetene som åpne data og åpen forskning gir? Hvordan sikrer vi at forskere og forskning vurderes på riktig måte i kampen om stillinger og finansiering?

I panelet: Iselin Nybø, forsknings- og høyere utdanningsminister, Torkel Brekke, professor ved OsloMet og Civita, og Katerini Storeng, leder for Akademiet for yngre forskere.

Dørene åpner kl. 7.30, og det blir anledning til å stille spørsmål.

Møtet arrangeres i samarbeid med Nytt Norsk Tidsskrift, og siste nummer av tidsskriftet (03/19) inneholder en kommentarartikkel kalt «Akademia i endring», som tar opp noen av disse spørsmålene.

Frokostmøtet finner sted på Christiania, Nedre Vollgate 19, inngang i Stortingsgaten, og blir også streamet på våre hjemmesider.

VELKOMMEN!