12 mai
torsdag 12 mai 2022 kl. 18:00

Bør vi forby koranbrenning?

Nytt møte i Ytringsfrihetsforum – et samarbeid mellom Human-Etisk Forbund og tankesmiene Civita og Agenda.

I påsken var det omfattende opptøyer i Sverige i forbindelse med at den høyreekstreme politikeren Rasmus Paludan brant Koranen. Paludan er nå anmeldt, og koranbrenningen hans skal prøves for retten som hets mot folkegruppe. Svensk politi har også senere satt foten ned for flere av hans arrangementer.Også her i Norge opplever vi tilløp til liknende tilstander, senest da SIAN brant Koranen i Sandefjord 24. april. Flere motdemonstranter ble arrestert for angrep på politiet. Samtidig tar enkelte norske politikere og samfunnsdebattanter til orde for å forby koranbrenning.

Vi inviterer til debatt hvor vi spør:

Bør vi forby koranbrenning? Hvor går skillet mellom legitim religionskritikk og forfølgelse av troende? Kan risikoen for voldelige motdemonstrasjoner eller opptøyer legitimere begrensninger mot slike provoserende markeringer fra høyreekstremt hold?

Til å diskutere dette har vi invitert:

  • Hawa Muuse, daglig leder ved stiftelsen 10. august
  • Olav Elgvin, islamforsker ved UiB
  • Anine Kierulf, jurist og ytringsfrihetsekspert
  • Sylo Taraku, rådgiver i tankesmien Agenda

Ordstyrer er Eirik Løkke, rådgiver i tankesmien Civita.

Arrangementet er gratis og åpent for alle, og strømmes for deg som ikke har mulighet til å være tilstede på Pressens hus i Oslo, i Skippergata 24.

Dette arrangementet er en del av en møteserie i regi av Ytringsfrihetsforum, som er et samarbeidsprosjekt mellom Human-Etisk Forbund, og tankesmiene Agenda og Civita.

Påmelding på Facebook!