Innholdstype

Årstall

Kategorier

Skribenter

Tags

Sorter på
Mathilde Fasting

Terje Tvedt om den industrielle revolusjonen i England del 3

Hør del tre og siste episode med Terje Tvedt, i samtale med Mathilde Fasting, om den industrielle revolusjonen i England.
Økonomi og velferd
Mathilde Fasting

Terje Tvedt om den industrielle revolusjonen i England del 2

Hvorfor ble England det første industrialiserte landet i verden? Og hvorfor skjedde det ikke i Kina, Japan, eller India?
Økonomi og velferd
Mathilde Fasting

Terje Tvedt om den industrielle revolusjonen i England

Hør ny episode og del en av tre episoder med Terje Tvedt om hvorfor England vant, mens Kina og Asia tapte i det industrielle kappløpet.
Ideer
16 des
lørdag 16 desember 2023 kl. 19:00

Tre timer med Terje Tvedt om den industrielle revolusjonen i England

Hvorfor ble England det første industrialiserte landet i verden? Og hvorfor skjedde det ikke i Kina, Japan, eller India?
InternasjonaltHandel
Eirik Løkke

Den protestantiske etikk og kapitalismens ånd

Forfatter Nils Rune Langeland og professor Terje Tvedt diskuterer Max Webers tese fra økonomifestivalen Kåkånomics i Stavanger.
Ideer
Lars Kolbeinstveit

Skadeprinsippet bør ikke brukes som hersketeknikk i debatten om koronatiltak

Det er grunner til å drøfte Tvedts analyser kritisk, men vi bør kanskje ikke avfeie hans bekymring for demokrati og frihet som «hysterisk».
DemokratiInstitusjoner og forvaltningDemokrati og rettigheter

Verdenshistorie på tre timer med Terje Tvedt

Hvordan kan vi forstå de lange linjene i menneskets historie? Se video fra tre timers Civitakveld med Terje Tvedt i samtale med Eirik Løkke.
Bistand og utviklingPolitikk og samfunn

– Enorm interesse for Civitas kveldsmøte om verdenshistorie

Civitas digitale kveldsmøte om verdenshistorie, med historiker Terje Tvedt tirsdag 2. mars, nærmer seg 4000 påmeldte. Møtet vekker i tillegg rekordstor interesse i sosiale medier, der nærmere 30.000 har sagt seg interesserte.
Bistand og utviklingPolitikk og samfunn
Mats Kirkebirkeland

Samtidens historieløshet

Foredragsrekken om verdenshistorien av Terje Tvedt ved Nasjonalbiblioteket viser en faglig bredde, innsikt og formidlingsevne som er unik i Norge.
Politikk og samfunn
Øyvind Eggen

Terje Tvedts blindsone

Tvedt forteller oss at Norge gjennomfører et eksperiment, men ikke at hele den vestlige verden – som har opplevd enorm suksess – har gjort omtrent det samme.
IdeerInnvandring

Norge og verden

Forfatter Terje Tvedt hevder Norge de siste femti årene har beveget seg fra «ettpartistat» til å bli en flerkulturell stat. Hvilke politiske tanker har vært dominerende i norsk utenrikspolitikk og hvordan har det påvirket det norske samfunnet?
IdeerUtenrikspolitikkMenneskerettigheterPolitikk og samfunn