Innholdstype

Årstall

Kategorier

Skribenter

Tags

Sorter på
Bøker, bokhylle, bok, bibliotek, haug med bøker, stabel med bøker

Høyresidens kanon

Civita og Minerva presenterer høyresidens kanon: En liste over 100 bøker som har bidratt til å forme høyresidens tanker og politikk.
IdeerKonservatismeLiberalismeKultur
Mathilde Fasting

Det viktigste punktet

Litteraturen kan forandre liv, den kan berike liv og den kan være farlig.
Kultur
Mathilde Fasting

Skriver alle nobelprisvinnere god litteratur?

Forfatter og skribent Gabi Gleichmann er ikke sikker på om alle nobelprisvinnere i litteratur egentlig skriver godt, eller om bøkene blir lest når det har gått en tid. Skal du vite noe om et land, les landets forfattere. Selv leser han Péter Nédas fra sine foreldres hjemland Ungarn, kanskje for å få noen svar på hvorfor Ungarn har gått i en illiberal retning.
Politikk og samfunnKultur
Lars Fr. H. Svendsen

Virkelighetslitteratur: Kollisjon mellom etikk og estetikk

En skjønnlitterær forfatter som utleverer noen, må underlegges den samme moralske vurdering som alle oss andre. Lars Fr. H. Svendsen i Aftenposten:
Politikk og samfunnKultur
Mathilde Fasting

Fastings blogg: Sommeren er lesetid

"Den siste omdreiningen i lesingens historie kom for bare rundt 20 år siden. Da ble internett tilgjengelig for alle. Hva har det gjort med lesingen vår? Klarer vi å fordype oss i en tekst, lese uten forstyrrelser, finne tiden til lesing?" Mathilde Fasting blogger.
IdeerPolitikk og samfunnKultur
Bård Larsen

Den politiske Solstad – bortkastet, umoralsk, komisk

"Mye av litteraturen til Dag Solstad står fjellstøtt. Men den politiske Solstad kan vi betrakte dels som bortkastet og umoralsk, dels som ufrivillig komedie", skriver historiker i Civita, Bård Larsen, i Vårt Land.
IdeerKultur