Innholdstype

Årstall

Kategorier

Skribenter

Tags

Sorter på
12 apr
onsdag 12 april 2023 kl. 18:00

Ville Life of Brian blitt laget i dag?

Hva skjer med samfunnsdebatten dersom ytringsrommet for komikere innskrenkes? Velkommen til nytt møte i Ytringsfrihetsforum onsdag 12. april kl. 18.00.
Demokrati og rettigheterYtringsfrihet
latter humor gutt
Lars Kolbeinstveit

Folk har ulik humor

Både Hallgrim Berg og Jan Inge Sørbø har skrive interessant om humor i Dag og Tid dei siste vekene, men dei verkar litt for glade i humor som dei sjølv likar.
Politikk og samfunnKultur

Bidrar humor til å forandre samfunnet?

Hva er humor og hvilken rolle spiller humor i politikken? Og hva med humor og religion? Kan man også tulle med islam? Og har identitetspolitikken innskrenket humorens ytringsrom? Hør ny episode av Liberal halvtime med Markus Gaupås Johansen, forfatter av boken «Hva er humor» og programleder i 5080 Nyhetskanalen.
IdentitetspolitikkPolitikk og samfunnYtringsfrihet

Har humoren et ytringsansvar?

I panelet var: Tore Sagen, Dag Sørås og Jonna Støme. Se video fra møtet her:
Politikk og samfunnDemokrati og rettigheterYtringsfrihet
Bård Larsen

Noen vil alltid bite på

"Når vi ikke lenger kan gjøre narr av det narraktige er vi over i en form for puritansk bokstavtrohet – av gartnerånd – som i et lenger tidsperspektiv vil kunne tjene krefter vi ikke ønsker skal komme til makt."
Politikk og samfunnYtringsfrihet

Liberal halvtime: Politisk satire og krenkelseskultur

Hvordan er forholdene for politisk satire i dag? Blir folk lettere krenket enn før? Og er det noe 5080 Nyhetskanalen ikke tør å tulle med?
Politikk og samfunnYtringsfrihet
Bård Larsen

En vitsefortellers bekjennelser

"Skal humoren eller vitsen forstås bokstavelig? De fleste vil nok svare «tja». At det kommer an på vitsen og hvem den er på bekostning av. Da gjenstår spørsmålet om hvor grensa går", skriver Bård Larsen.
Politikk og samfunnYtringsfrihet