The future of work: a policy perspective for the post-pandemic world
I dette essayet, som er skrevet på engelsk, utforsker Guy Kiddey, som blant annet skriver for The Economist, løsninger for fremtidens fagorganisering, for utdanning og for velferdspolitikken. Når grunninntekten er sikret, læringen skjer mer dynamisk og lokalsamfunnene har funnet en ny rolle, vil vi lettere kunne nå våre høyeste mål, både som enkeltpersoner og som samfunn.
Publisert: 26. april 2021
Koronakrisen kunne vært en god anledning til å rydde opp i den økonomiske politikken i mange land. Men myndighetene har i stedet forsøkt å fryse strukturene som de var da krisen rammet.
Det kan forsterke de økonomiske forskjellene og gjøre at utdøende industrier overlever lengre enn de ellers ville gjort. Manglende omstilling vil på sikt gi store kostnader både for innbyggere og myndigheter.
Det er ikke for sent å revurdere politikken, mens pandemien forhåpentlig ebber ut. Ideene om en garantiinntekt kan videreforedles og danne grunnlag for velferdspolitikken. En borgerlønn for dem som trenger det mest kan skape rom for økonomisk endring og sosial fornyelse i møte med automatiseringen.
Når dette sikkerhetsnettet er på plass, kan vi se på fremtidens arbeidsliv. Det handler ikke bare om å skape nye arbeidsplasser i nye virksomheter. Det må også handle om å skape rettferdige, velstående og gode samfunn, med bedre representasjon, robuste rettigheter og personlig ansvar.
I dette essayet, som er skrevet på engelsk, utforsker Guy Kiddey, som blant annet skriver for The Economist og har stilt til valg i Storbritannia, løsninger for fremtidens fagorganisering, for utdanning og for velferdspolitikken. Når grunninntekten er sikret, læringen skjer mer dynamisk og lokalsamfunnene har funnet en ny rolle, vil vi lettere kunne nå våre høyeste mål, både som enkeltpersoner og som samfunn.
Last ned og les notatet her: