– Enorm interesse for Civitas kveldsmøte om verdenshistorie

Civitas digitale kveldsmøte om verdenshistorie, med historiker Terje Tvedt tirsdag 2. mars, nærmer seg 4000 påmeldte. Møtet vekker i tillegg rekordstor interesse i sosiale medier, der nærmere 30.000 har sagt seg interesserte.

– Det er svært gledelig å registrere den store interessen, sier møteleder Eirik Løkke, som er rådgiver i Civita. – Særlig gledelig er det at tre timers varighet ikke skremmer folk fra å ville følge møtet. Kan hende er det tvert imot: Det at vi har tid til å forklare større sammenhenger, kan være det som gjør interessen så stor. Ja, i tillegg til at Terje Tvedt jo er en glitrende formidler av historiekunnskap, uttaler Løkke.

Møtelederen vil bruke mye tid på den industrielle revolusjon, ettersom dens betydning for utviklingen ikke kan undervurderes. Men det hersker fremdeles uenighet om hvordan den industrielle revolusjon best kan forklares. Og hvorfor skjedde revolusjonen først i Storbritannia, og ikke i Kina eller India? I tillegg til den industrielle revolusjon vil Tvedt drøfte de første sivilisasjonene, og trekke linjene frem til den moderne verden. Et av de mest spennende temaene som også vil bli drøftet er hvor påvirket historieskrivningen er av samtidens aktuelle debatter.

Vi ønsker også kommentarer og spørsmål fra publikum. Om du har tanker eller ting du lurer på, kan du dele disse på Twitter med #civitakveld, eller kommentere på Facebook i kommentarfeltet under sendingen. Vi vil prøve å få med oss så mange spørsmål som mulig mot slutten av møtet.

Det er fremdeles mulig å melde seg på møtet på vår nettside. Da vil du få tilsendt en e-post med lenker til live streamen samme dag.

Verdenshistorie på tre timer med Terje Tvedt

Støtt Civita

Civita er en liberal tankesmie som gjennom sitt arbeid skal bidra til økt forståelse og oppslutning om de verdiene som ligger til grunn for en fri økonomi, det sivile samfunn og styrket personlig ansvar. Civita er en ideell virksomhet. Vårt arbeid består av debattmøter, seminarer, publikasjoner, skolering og viktige innspill i samfunnsdebatten. Dette er gjort mulig ved hjelp av støtte fra private.

Ditt bidrag vil bidra til at Civita kan fortsette det viktige arbeidet med å formidle kunnskap og ideer som utvider rommet for politisk debatt.

GI DITT BIDRAG HER »