Å utdefinere seg selv

For Bawer vil nok anmeldelsene av boka ytterlig styrke hans antagelse om at norsk offentlighet er ekstremt venstrevridd og dominert av multikulturalister. Anmeldelsene i Klassekampen (Hverven), Morgenbladet (Næss Olsen) og Aftenposten (Trond Berg Eriksen) deler stort sett den samme oppfatning som undertegnede. Det gjør også anmeldelsen til Bjørn Gabrielsen i Dagens Næringsliv, som neppe kan beskyldes for å være spesielt venstrevridd. Det er noen nyanser her, men essensen om at Bawer har vært slepphendt i kildebruken og polemisk utover det saklig synes å være oppsummerende for tilbakemeldingene.

Bawer har med boken ”The new Quislings” kastet inn en brannfakkel. Men det er slett ikke alle branner som behøver å slukkes, noen vil fint kunne brenne opp uten større oppmerksomhet. Kan tenkes at Bawer med denne boken, i hvert fall i en norsk kontekst, har utdefinert seg selv, det tviler jeg på var meningen, men med valg av tittel så er jeg sannelig ikke helt sikker!

Les hele innlegget hos Minerva

 

 

Støtt Civita

Civita er en liberal tankesmie som gjennom sitt arbeid skal bidra til økt forståelse og oppslutning om de verdiene som ligger til grunn for en fri økonomi, det sivile samfunn og styrket personlig ansvar. Civita er en ideell virksomhet. Vårt arbeid består av debattmøter, seminarer, publikasjoner, skolering og viktige innspill i samfunnsdebatten. Dette er gjort mulig ved hjelp av støtte fra private.

Ditt bidrag vil bidra til at Civita kan fortsette det viktige arbeidet med å formidle kunnskap og ideer som utvider rommet for politisk debatt.

GI DITT BIDRAG HER »