Økonomi og velferd

Hvordan starte en revolusjon?

Civita inviterer, i forbindelse med Oslo Freedom Forum, til frokostmøte på Café Christiania onsdag 15. mai kl.8.00-9.30. Hvordan lykkes man med å fjerne udemokratiske regimer? Hvilke forutsetninger ligger til grunn for å gjennomføre en demokratisk revolusjon med ikke-voldelig midler? Meld deg på her!

Publisert: 15. mai 2013

Hvordan lykkes man med å fjerne udemokratiske regimer? Hvilke forutsetninger ligger til grunn for å gjennomføre en demokratisk revolusjon med ikke-voldelig midler?

I forbindelse med Oslo Freedom Forum inviterte Civita til frokostmøte med Srdja Popovic, arkitekten bak avsettelsen av Slobodan Milošević i Seriba.

Popovic er en demokratiaktivist som har bistått demokratiaktivister rundt om i verden, og ble i 2012 kåret av magasinet Wired til «en av de 50 viktigste personene som vil forandre verden». Popovic har hovedrollen i de to prisbelønnede dokumentarene How to Start a Revolution og Bringing Down a Dictator.

Som innledere kom også Peter Ackerman, grunnlegger av The International Center on Nonviolent Conflict, tidligere styreleder for Freedom House og medlem av Council of Foreign Relations, samt Dr. Erica Chenoweth, forfatter av boken: «Why Civil Resistance Works: The Strategic Logic of Nonviolent Conflict».

Se innleggene her:

Se debatten her: