Se møtet her:

Civita og Frekk forlag inviterer til boklansering på Litteraturhuset mandag 15. november kl. 18.00


av boken Lov og rettferdighet! – Slik lærte jeg å elske det autoritære av Marek Zagrobelny.

 

Marek Zagrobelny arbeidet aktivt for den politikken som føres i Polen. Han skriver om sitt liv som en ung mann fra en politisk engasjert familie, som føler seg tiltrukket av politiske organisasjoner på ytre høyre fløy. Han arbeider dag og natt og bidrar til suksessen til bevegelsene. Etter mange år begynner han å tvile på sitt politiske ståsted. Han sier farvel til hjemlandet sitt og flytter til Norge.

Lov og Rettferdighet kan leses som en advarsel, men også som et vitnesbyrd. Det er en fortelling fra innsiden om hvordan den ny-autoritære bølgen opererer og hvilke forestillinger som driver det målrettede angrepet på demokratiske institusjoner.

I panelet: Ingrid Brekke, journalist i Aftenposten og forfatter av boken Polen. Aske og diamanterJette Christensen, tidligere stortingsrepresentant (Ap) og medlem av utenriks- og forsvarskomiteen, Europarådet og statsviter med særlig oppmerksomhet til Polen. Marek Zagrobelny, forfatter og Bård Larsen, historiker i Civita. Møteleder er Mathilde Fasting, Civita.

Møtet finner sted på Litteraturhuset, i rommet «Berner-kjelleren», og blir også sendt direkte på våre hjemmesider og på Facebook!

Påmelding under for fysisk deltakelse på Litteraturhuset.

Velkommen!