Innholdstype

Årstall

Kategorier

Skribenter

Tags

Sorter på
Mathilde Fasting

Forbud fungerer ikke

Verken forbudene mot tigging, sexkjøp eller narkotika fungerer. Men det er krevende å argumentere for å fjerne forbud, skriver Mathilde Fasting på verdidebatt.no.
Demokrati og rettigheterRettsstat
Mathilde Fasting

Nei til tiggeforbud

"Vi kan ikke tro at fattigdom og rusmisbruk forsvinner fordi vi forbyr tigging," skriver Mathilde Fasting i et blogginnlegg. "Dilemmaet er at et forbud ikke avskaffer de egentlige problemene. Snarere kan det vise seg at tiggingen antar mer kriminelle former."
Demokrati og rettigheterRettsstat

Tigging: Sosial dumping i stor skala

Kristin Clemet blogger: "Tiggerne utfordrer våre liberale holdninger. Det sier noe om kvaliteten på samfunnet vårt hvordan vi håndterer dem som ikke passer inn i flertallets foretrukne samfunnsmodell. Samtidig er det hjerteskjærende å se hvordan barn frarøves sine fremtidsmuligheter og dømmes til en evig tilværelse som tiggere. Derfor må vi spørre: Er tilrettelegging for tigging virkelig en god og verdig måte å hjelpe medmennesker på?"
InnvandringØkonomi og velferdInnvandring og integrering

Romfolk, ansvar og etikk

"Ett av spørsmålene i debatten om tigging og romfolk er: Er prestene og kommentatorene mer etiske enn bystyrerepresentantene i Oslo? En gruppe prester har (nesten) overnattet i en park i Oslo for å vise sin solidaritet med romfolket- Det er lett å vise solidaritet ved å tilbringe en kveld i en park. Det er langt vanskeligere å ha ansvaret for å gjennomføre tiltak som virker, og som ikke gjør vondt verre," skriver Kristin Clemet i Vårt Land.
Økonomi og velferd

Romfolk og tigging – ansvar og etikk

"Tiggerne er en slags entreprenører. De utnytter de mulighetene som byr seg. Men fordi ingen byr dem muligheten til å utføre et ordinært og produktivt arbeid som lønner seg mer enn tigging, velger de - logisk nok - tigging. Man kan snu en slik utvikling. Men da må man skape slike muligheter - og ikke bare muligheter til å fortsette vandringen i en ond sirkel," skriver Kristin Clemet.
Økonomi og velferd