Innholdstype

Årstall

Kategorier

Skribenter

Tags

Sorter på
Bård Larsen

Er IS fascister?

"Er terroristene i IS virkelig fascister? I henhold til vanlig statsvitenskaplig analyse er det usikkert. Men følger vi andre fascisme-definisjoner innfrir den såkalte staten kravene." Bård Larsen i VG:
TerrorismeInternasjonaltNazisme og fascisme
Bård Larsen

Maktens tragiske dilemma

"Det er gode grunner til å intervenere militært mot den såkalte Islamske staten (IS). Det mest åpenbare er det folkerettslige prinsippet om at det internasjonale samfunn er pliktet til å handle under folkemord, forbrytelser mot menneskeheten og krigsforbrytelser", skriver Bård Larsen i VG.
InternasjonaltForsvar og sikkerhet
Bård Larsen

IS: Et globalt ansvar

"NSF bør være ærlige og erkjenne sin posisjon, som i praksis betyr at av to onder, militær bistand eller ikke (og her er fred intet alternativ) velger de å la kurderne kjempe på egenhånd. Med NSFs oppskrift vil Kobane falle og Kurdistan lide," skriver Bård Larsen i VG.
InternasjonaltForsvar og sikkerhet
Bård Larsen

Om postulater og bomber

"Det er fint nok å demonstrere mot IS, men å stoppe IS er altså en helt annen og langt mer ubehagelig affære, som fordrer en vanskeligere moralsk avveining enn selvfølgelige postulater om IS' grusomhet. En får inntrykk av en manifestasjon som gjør det enklere for de som er til stede kunne leve med slakteriet slik det utvikler seg," skriver Bård Larsen i VG.
InternasjonaltForsvar og sikkerhet
Bård Larsen

Syria: Damned if you do, damned if you don’t

"Det er vanskelig å forestille seg at ikke Nato på et eller annet tidspunkt går til bakkekrig mot IS. Like vanskelig som å forestille seg at IS skal implodere i nær fremtid. I mellomtiden vil de kunne gjøre stor skade og føre til menneskelig lidelse i regionen som ikke har sitt sidestykke på denne siden av andre verdenskrig," skriver Bård Larsen hos Minerva.
InternasjonaltForsvar og sikkerhet

Trusselen fra jihadismen

Civita inviterer til frokostmøte på Café Christiania onsdag 3. september kl. 8.00-9.30. Vi ser på situasjonen i regionen og på USAs rolle og muligheter i konflikten, og vi spør hvordan Norge kan bidra til å nedkjempe IS i Syria og Irak. Representerer norske jihadister en klar trussel mot det norske samfunnet, og hvordan er den norske beredskapen?
TerrorismeForsvarspolitikkForsvar og sikkerhet