Innholdstype

Årstall

Kategorier

Skribenter

Tags

Sorter på
Bjørn-Kristian Svendsrud

Kampen om de varme hendene

En sannsynlig konsekvens av rekommunaliseringspolitikken som føres i mange norske kommuner nå, er økte kommunale utgifter til pleie og omsorg, uten at man med sikkerhet kan si at dette øker kvaliteten, skriver Bjørn-Kristian Svendsrud i Nettavisen.
VelferdsstatenPrivate i velferdenVelferdstjenester
Hender og rose
Bjørn-Kristian Svendsrud

Kampen om de varme hendene

I de største byene, der de rødgrønne partiene styrer, reduseres nå antall kommersielle sykehjem. Arbeiderpartiet har gått til venstre, noe som gir rekommunaliseringspolitikken et nytt omfang. Hvordan vil det påvirke kvaliteten på velferdstjenestene, og hva er de økonomiske konsekvensene?
VelferdsstatenPrivate i velferden
Bjørn-Kristian Svendsrud

Effektiv bistand

De fleste land som mottok gavebistand fra Norge på 1970-tallet mottar bistand også i dag. Effekten av bistand er omstridt, men noe har vist seg å fungere, skriver Bjørn-Kristian Svendsrud i Verdidebatt.no.
Bistand og utviklingØkonomi og velferdGlobalisering
Bjørn-Kristian Svendsrud

Norsk alkoholpolitikk i et nøtteskall

Høye alkoholavgifter gir skyhøy handelslekkasje, og regjeringen foreslår ytterligere økning i alkoholavgiftene i statsbudsjettet for 2021. Finnes det politisk vilje til å gjøre endringer, skriver Bjørn-Kristian Svendsrud i Dagbladet.
AvgifterSkatt og avgifter
Bjørn-Kristian Svendsrud

Bør Vinmonopolet avvikles?

Kan liberalere forsvare et monopol? Og hvor viktig er alkoholavgiftene for Vinmonopolets fremtid? Hør ny episode av Liberal halvtime med Bjørn-Kristian Svendsrud, jurist i Civita.
Økonomi og velferdRuspolitikk
Bjørn-Kristian Svendsrud

Norsk alkoholpolitikk i et nøtteskall: Et markedsstyrt monopol underlagt høye avgifter

Dette notatet tar for seg to av de viktigste elementene i norsk alkoholpolitikk: Monopolordningen for omsetning av alkohol og konsekvensene av avgiftsnivået på alkoholholdige drikkevarer over 4,7 volumprosent.
AvgifterNæringspolitikkSkatt og avgifter
Bjørn-Kristian Svendsrud

Et desentralisert ikke-kirurgisk behandlingstilbud er klokt

Minervas artikkel om behandlingstilbudet for mennesker med kjønnsdysfori er en noe ensidig fremstilling av et utdatert behandlingstilbud med stemmen til uenige byråkrater. Det som mangler, er stemmen til de menneskene dette faktisk gjelder i dag, utover den ene interesseorganisasjonen det blir vist til i artikkelen, skriver Bjørn-Kristian Svendsrud i Minerva.
Demokrati og rettigheterLikestilling og feminisme