Julie Haugli

Tidligere prosjektmedarbeider

Er tidligere prosjektmedarbeider i Civita høsten 2012 og januar 2013. I Civita har hun jobbet med et notat om korrupsjon og utenlandsinvesteringer. I 2010 var hun studentpraktikant i Civita og jobbet med menneskerettighetsspørsmål.

Skrevet av Julie

Julie HaugliLars Kolbeinstveit

Nr.14 2013: Ideer om det sivile samfunn

Det sivile samfunn har fått økt oppmerksomhet i norsk offentlighet de siste årene. Civita har som formål bl.a. å arbeide for at det sivile samfunn får en viktigere rolle i samfunnsutviklingen. Målet om et sterkt sivilsamfunn er noe som deles på tvers av politiske og ideologiske skillelinjer. Likevel er det ulikheter i måten man ser for seg et sterkt sivilsamfunn på. Last ned og les notatet her.
Politikk og samfunnSivilsamfunnet
Julie Haugli

Utenlandsinvesteringer og korrupsjon

«Korrupsjon er skadelig. Det er derfor viktig å etterleve nulltoleransen mot korrupsjon. Hvor lenge vil Norge ha det teknologiske og økonomiske fortrinnet som legges til grunn for at nulltoleransen skal kunne kombineres med fortsatt konkurransedyktighet? Kan nulltoleranse føre til at kun de store, etablerte norske bedriftene drister seg ut på det globale markedet?,» spør Julie Haugli hos Minerva.
RettsstatHandelNæringsliv
Julie Haugli

Nr.4 2013: Korrupsjon og norsk næringsliv

Dette notatet tar for seg korrupsjon i utenlandsinvesteringer og noen essensielle spørsmål rundt korrupsjons-debatten i Norge: Er norske investorer mindre korrupte enn andre investorer i utenlandsinvesteringer? Hvorfor blir ikke Norge rangert som verdens minst korrupte land? Hva kan bli bedre?
RettsstatNæringslivØkonomi og velferd
Julie HaugliDavid Hansen

Nr.16 2010: De norske menneskerettighetsdialogene

I dette notatet diskuteres det hva som kommer ut av menneskerettighetsdialogene, med et spesielt blikk på dialogen med Kina.
UtenrikspolitikkMenneskerettigheterDemokrati og rettigheter
Marius DoksheimJulie HaugliDavid Hansen

Nr. 6 2010: Nordmenns holdning til menneskerettighetene

Ved å spørre både om kunnskap, personlig tilknytning og holdninger har vi fått et bredt bilde på nordmenns generelle forhold til menneskerettigheter.
MenneskerettigheterDemokrati og rettigheter