NORGE. EN DIAGNOSE

Ny bok fra Schibsted Forlag

Ti av Norges fremste navn innen en rekke felter forsøker i denne boken å ta tempen på Norge i dag, og stille en diagnose på tilstanden innen utdanning, politikk, religion og livssyn, økonomi, medier, miljø og mentalitet.

Bør og kan vi bruke Oljefondet til noe annet enn fremtidige pensjoner? Hvorfor blir nye borgere aldri ”norske nok”, men andre- og tredjegenerasjonsinnvandrere? Skal Norge forsøke å bli et fyrtårn innenfor internasjonal klimapolitikk, eller skal vi sette oss mer realistisk mål? Er Norge i ferd med å bli et nytt klassesamfunn med enorme forskjeller igjen?

Norge. En diagnose har deltagere fra så mange som tre ulike norske tankesmier – Liberalt laboratorium, Civita og Res Publica. Flere av de andre har tilknytning til organisasjoner og institusjoner. Men alle representerer bare seg selv og sine standpunkter. Det som forener dem i denne boken, er ønsket om å tegne et portrett av Norge i dag, og å gjøre det med solid kunnskap og klare, men nyanserte, holdninger.

Redaktør for boken er Knut Olav Åmås, debattredaktør og kommentator i Aftenposten.

Bidragsyterne til boken er Børge Brende, Kristin Clemet, Stein Lillevolden, Gabi Gleichmann, Martin E. Sandbu, Sara Azmeh Rasmussen, Arne Ruth, Janne Haaland Matlary, Ingjald Ørbeck Sørheim og Nina Dessau.

FROKOSTDEBATT 21. AUGUST

Boken Norge. En diagnose lanseres under en frokostdebatt i Litteraturhuset i Oslo torsdag 21. august kl. 9-10. Frokostserveringen starter kl. 8.30.

Knut Olav Åmås, Arne Ruth, Janne Haaland Matlary og Ingjald Ørbeck Sørheim innleder kort. Også flere andre av bokens forfattere er til stede og deltar i debatten.

Påmelding til frokostdebatten til [email protected].