Så er det klart. Slaget står mellom Obama og McCain. Hvilken betydning har dette for USAs fremtidige politikk? Hvem gir presidentkandidatene råd i utenrikspolitiske spørsmål og i spørsmål om økonomisk politikk? Hvilke endringer i prioriteringer kan vi forvente?

Obama lover å bryte med utenrikspolitikken til president Bush. Han har også gitt grunn til å tro at han vil føre en mer proteksjonistisk handelspolitikk enn sin motkandidat. Men, en av Obamas rådgivere i økonomiske spørsmål er frihandelstilhengeren Austan Goolsbee fra universitetet i Chicago. Goolsbee har kritisert Bush-administrasjonen for å være for passiv i arbeidet for en friere verdenshandel. På den annen side har Obama økonomiske rådgivere som er tydelige motstandere av frihandelsavtalen CAFTA. Bildet er langt fra entydig. Men hva som ligger i slagordet "Change" bør snart bli tydeligere. Les hele artikkelen om Obamas rådgivere

McCain blir beskrevet som en "interessant blanding av nykonservativ og tradisjonell internasjonalist. Blant rådgiverne finnes folk fra tankesmier som Brookings og kjente nykonservative som Robert Kagan. Les mer om McCains rådgivere.