Stiglitz og den norske modellen

«Nobelprisvinner i økonomi Joseph Stiglitz har vært på en rask visitt i Norge, invitert av Innovasjon Norge og Universitetet i Oslo. De kunne by på vakkert vær og storslått Munch i UIOs aula, og Stiglitz kvitterte med å gi den norske modellen en god klem.

Universitetets aula var stappfull av folk som ville høre Stiglitz’ foredrag Chronicle of the Financial Crisis. Han begynte med å sette det hele i et historisk perspektiv: Dagens finanskrise er den verste økonomiske krisen siden The Great Depression. I foredraget presenterte nobelprisvinneren sitt syn på de underliggende årsakene til finanskrisen, ispedd mange harde spark til finansnæring, reguleringsmyndigheter og banksjefer,» skriver Mathilde Fasting i Minerva.

Les resten av innlegget her.

 

 

Støtt Civita

Civita er en liberal tankesmie som gjennom sitt arbeid skal bidra til økt forståelse og oppslutning om de verdiene som ligger til grunn for en fri økonomi, det sivile samfunn og styrket personlig ansvar. Civita er en ideell virksomhet. Vårt arbeid består av debattmøter, seminarer, publikasjoner, skolering og viktige innspill i samfunnsdebatten. Dette er gjort mulig ved hjelp av støtte fra private.

Ditt bidrag vil bidra til at Civita kan fortsette det viktige arbeidet med å formidle kunnskap og ideer som utvider rommet for politisk debatt.

GI DITT BIDRAG HER »