Innovasjon: Hva kan Norge lære av Israel?

Civita inviterte til frokostmøte på Café Christiania tirsdag 14. oktober om temaet «Innovasjon: Hva kan Norge lære av Israel?».

I boken START-UP NATION undersøker Saul Singer hvordan Israel, et land med kun syv millioner innbyggere, i konstant konflikt med sine naboer og uten noen naturressurser, evner å produsere flere oppstartsbedrifter enn land som Japan, Kina, Sør-Korea, Canada og Storbritannia. Hvordan har Israel, mot alle odds, blitt en entreprenørnasjon, som har den høyeste andelen oppstartsbedrifter pr.capita i verden? Og hva kan Norge lære av Israel?

Se video fra frokostmøtet med forfatter av boken Start-up Nation: The Story of Israel’s Economic Miracle og tidligere redaktør for Jerusalem Post, Saul Singer, daglig leder i FIN (Foreningen for innovasjonsselskaper i Norge), Daniel Ras-Vidal, og administrerende direktør i Innovasjon Norge Anita Krohn Traaseth.

Se innleggene her:

 

Se debatte her:

 

Frokostmøtet ble arrangert i samarbeid med tankesmien Skaperkraft og Oslo Innovation Week.

Se også Civita-rapporten Kompetent kapital – Innovasjon, eierskap og skatt

Les også VG-kronikken Slik kan Norge bli bedre på gründerskap

 

Støtt Civita

Civita er en liberal tankesmie som gjennom sitt arbeid skal bidra til økt forståelse og oppslutning om de verdiene som ligger til grunn for en fri økonomi, det sivile samfunn og styrket personlig ansvar. Civita er en ideell virksomhet. Vårt arbeid består av debattmøter, seminarer, publikasjoner, skolering og viktige innspill i samfunnsdebatten. Dette er gjort mulig ved hjelp av støtte fra private.

Ditt bidrag vil bidra til at Civita kan fortsette det viktige arbeidet med å formidle kunnskap og ideer som utvider rommet for politisk debatt.

GI DITT BIDRAG HER »