Hernando de Soto tildelt Milton Friedman-prisen

Det amerikanske CATO-instituttet har tildelt Hernando de Soto (Peru) Milton Friedman-prisen. de Soto er en anerkjent økonom og kjent eiendomsrettforkjemper.


Milton Friedman-prisen gis til en person som på en utmerket måte kjemper for individuell frihet. Den andre prisen i historien ble delt ut til Hernando de Soto fra Peru.


Som 38-åring kom han i 1979 tilbake til sitt hjemland etter å ha gjort en god karriere i Europa. de Soto har siden viet livet sitt til spørsmålet om hvorfor noen land blir rike mens andre forblir fattige.


Året etter han kom hjem stiftet han the Institute for Liberty and Democracy (ILD). Han har vært og er rådgiver på feltet eiendomsrett for flere statsoverhoder og regjeringer. Utfordringen i utviklingslandene er ofte at de fattigste mangler eiendomsrett, mener de Soto. Dette temaet berører han også i sine bøker The Other Path (1989) og The Mystery of Capital (2000).


Du kan lese mer om prisvinneren og prisen her.


 


 

Støtt Civita

Civita er en liberal tankesmie som gjennom sitt arbeid skal bidra til økt forståelse og oppslutning om de verdiene som ligger til grunn for en fri økonomi, det sivile samfunn og styrket personlig ansvar. Civita er en ideell virksomhet. Vårt arbeid består av debattmøter, seminarer, publikasjoner, skolering og viktige innspill i samfunnsdebatten. Dette er gjort mulig ved hjelp av støtte fra private.

Ditt bidrag vil bidra til at Civita kan fortsette det viktige arbeidet med å formidle kunnskap og ideer som utvider rommet for politisk debatt.

GI DITT BIDRAG HER »