Folkemordet som fornektes

«24. april er årsdagen for folkemordet på armenerne. Tyrkiske myndigheter ser stadig vekk rødt hver gang drapet på 1 million kristne armenere under den første verdenskrig bringes til torgs.

I forskningsfronten betraktes folkemordet på armenerne som et av tre såkalte paradigmatiske folkemord, ved siden av Holocaust og folkemordet i Rwanda. Det hjelper lite så lenge det internasjonale samfunn spiller på lag med Tyrkias orkestrerte historiefordreining. Tyrkia kan nemlig skilte med sin geopolitiske og strategiske tyngde og en vestlig allianse som våre politikere nødig vil sette i fare. Norge bidrar aktivt til å så tvil om faktiske historiske begivenheter, ved å nekte å forholde seg til problemstillingen,» skriver Bård Larsen på Verdidebatt.no.

Les hele innlegget her. 

 

Støtt Civita

Civita er en liberal tankesmie som gjennom sitt arbeid skal bidra til økt forståelse og oppslutning om de verdiene som ligger til grunn for en fri økonomi, det sivile samfunn og styrket personlig ansvar. Civita er en ideell virksomhet. Vårt arbeid består av debattmøter, seminarer, publikasjoner, skolering og viktige innspill i samfunnsdebatten. Dette er gjort mulig ved hjelp av støtte fra private.

Ditt bidrag vil bidra til at Civita kan fortsette det viktige arbeidet med å formidle kunnskap og ideer som utvider rommet for politisk debatt.

GI DITT BIDRAG HER »