Demokrati

Debattmøte: Den kalde krigen

Vi drøfter hvorvidt kommunismens sammenbrudd og murens fall medførte det liberale demokratiets paradeseier. Har avviklingen av den kalde krigen ført til varige endringer i internasjonal politikk – eller er vi nå tilbake igjen til utgangspunktet? Helge Ole Bergesen, Bernt Hagtvet, Ingrid Brekke og Bård Larsen diskuterer.

Publisert: 4. november 2014

Civita og Kulturhistorisk museum inviterer til debattmøte på Historisk museum torsdag

6. november kl. 19.00-20.30

Var den kalde krigen en interessekamp mellom øst og vest? Mellom kapitalisme og kommunisme? Eller var det grunnleggende sett en kamp mellom den frie verden og tyranni? Vi drøfter hvorvidt kommunismens sammenbrudd og murens fall medførte det liberale demokratiets paradeseier. Har avviklingen av den kalde krigen ført til varige endringer i internasjonal politikk – eller er vi nå tilbake igjen til utgangspunktet?

Panelet_061114web2

I panelet: Helge Ole Bergesen, førsteamanuensis i statsvitenskap ved Universitetet i Stavanger og forfatter av Farvel Machiavelli. Politisk makt fra frykt til anstendighetBernt Hagtvet, professor i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo, Ingrid Brekke, journalist i Aftenposten og forfatter av boken Da øst ble vest. Livet i Europa etter kommunismens fall og Bård Larsen, historiker i Civita.

Møtet finner sted på Historisk museum i Frederiks gate 2 (Tullinløkka).

PÅMELDING HER.